Jeg kan virkelig ikke huske hvornår jeg sidst fik karrysalat. I virkeligheden er det nok ikke noget jeg nogensinde har været specielt vild med, men det er mest fordi jeg altid har fået det serveret i den samme sammenhæng – på en sildemad til påskefrokost, julefrokost og lignende. Og det siger mig altså bare ikke så meget. Til gengæld elsker jeg karry og noget cremet at smørre på et stykke lækkert brød. Derfor har jeg pillet lidt (…okay, meget) ved den klassiske opskrift, og resultatet er en alternativ men lige så lækker karrysalat.
Opskrift på karrysalat med kikærter
Ingredienser:
- 240 g kikærter (svarende til 1 dåse)
- 1 avokado
- 1 stængel selleri
- 2 forårsløg
- 1 dl surkålssaft
- Saft fra en halv citron
- 1 spsk sennep
- 1 tsk karry
- ½ tsk gurkemeje
- Salt & peber
Fremgangsmåde:
- Blend alle ingredienserne sammen – i en blender for en helt fin konsistens eller i en foodprocessor for en grovere konsistens. Smag til med salt og peber.
- Server din karrysalat på fx et stykke brød med salat, rødløg og surkål.
Brødet er forresten fra Naturbageriget som er et glutenfrit bageri hvor jeg elsker at købe bagværk (og en heeeel masse kage). Jeg kunne dog godt tænke mig at bage mit eget glutenfri rugbrød – gerne lavet på surdej. Lige pt. står der en glutenfri surdej og hygger sig på mit køkkenbord, og om et par dage er den forhåbentlig klar til at blive testet i en opskrift. To be continued ;-)
Indlægget indeholder affiliate.