Vegansk tærte med blomkål og spinat (glutenfri)

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-3

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-1

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-2

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-4

I dag vil jeg dele opskriften på en vegansk tærte som faktisk hverken har en bund eller fyld. I den her variant er de to ting nemlig kombineret, så man står derfor kun med ét element. Det er altså nemt! Og så er der jo nærmest ingen opvask bagefter. Tærten får stadig et sprødt ydre og en saftig midte – alt sammen med masser af tekstur.

Hvis du ikke lige har haft den allermest spændende madpakke med i dag, så kunne du jo lave denne tærte til aftensmad og nyde resterne i morgen.

Opskrift på vegansk tærte med blomkål og spinat

Ingredienser til en Ø18 cm springform:

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
 2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
 3. Blend blomkålen helt fint (jeg bruger min minihakker) og hak rødløget.
 4. Tilsæt blomkål, rødløg og spinat til skålen sammen med vand og olivenolie.
 5. Kom tærtedejen i en springform med bagepapir i bunden.
 6. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 40 minutter (men hold øje med at den ikke bliver for mørk).

Tærten kan både spises lun og helt afkølet. Personligt elsker jeg restemad, så jeg glæder mig nærmest endnu mere til at sætte tænderne i den i morgen efter at den har stået i køleskabet. Jeg bliver også nødt til at prøve at bage den i muffinsforme, for jeg tror den er helt perfekt som små madpakkemuffins man kan have med på farten.

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklamepolitik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg har aldrig prøvet at lave kikærtemel selv, så det ved jeg faktisk ikke. Kikærtemel er også med til at give sprødhed og suger lidt mere væske end quinoamel (er min erfaring), så jeg tror det vil være bedst hvis du kan få fat i dét :-) Ellers skal du måske prøve at kombinere quinoamelet med mandelmel.

 • Jeg er ik så ferm til de forskellige meltyper, så ka du sige mug om jeg ka bruge alm hvedemel i stedet for kikærte mel ?

  • Hej Betina :-) Jeg er ikke sikker på, at du kan bruge hvedemel i dette tilfælde. Kikærtemel har nemlig en særlig evne til både at binde dejen sammen og til at give lidt sprødhed, når tærten bliver bagt. Men jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg ikke har afprøvet opskriften med hvedemel, så du kan jo give det et forsøg hvis du har lyst :-)

 • Jeg har lavet denne opskrift , hvor jeg selv lavede kikærtemelet, ud af tørrede kikærter, fordi jeg ikke lige havde handlet. Jeg tænkte Why not ;-) og jo det blev en fin og velsmagende tærte, men nok lidt mere grov end hvis jeg havde brugt finmalet kikærtemel.

  • Ej hvor dejligt at resultatet blev godt alligevel! Tusind tak fordi du delte det, Tina :-) Måske er der andre som får lyst til at prøve det samme. Det er jo ikke altid at man lige har alle de nødvendige ingredienser :-)