16 timers yoga på 2 dage

16-timers-yoga-paa-2-dage-1

Hej derude! Nyder I jeres søndag? Jeg er lige landet efter at have kørt release på CXWORX26 og BODYFLOW76 i Fitnessdk Adelgade. Det gik simpelthen så godt, og salen var propfyldt med glade og smilende mennesker. Dét var virkelig en fantastisk måde at starte søndagen på. Tak til jer der deltog ?

Er jeg den eneste der ofte er lidt ekstra eftertænksom om søndagen? Eftertænksom er måske ikke det rigtige ord, men reflekterende lyder bare lidt for langhåret. Jeg bruger som regel altid min søndag på at planlægge og se frem til den kommende uge, men i dag ser jeg også frem til de kommende måneder. Jeg har nemlig gang i en ret så skøn nedtælling herhjemme. Hvis I har fulgt med på det sidste, ved I at der venter mig ikke bare én, ikke bare to, men hele tre rejser inden for de kommende to måneder. Først skal jeg besøge Island, derefter skal jeg til Frankrig, og kort tid efter går turen til USA. At rejse så meget er bestemt ikke noget jeg plejer at gøre. For det første har jeg ikke haft den helt store udlængsel, og for det andet har jeg ikke haft mulighed for det hverken tidsmæssigt eller økonomisk. Det er faktisk også lidt overvældende – på den gode måde selvfølgelig – at jeg lige pludselig skal besøge tre meget forskellige destinationer inden for så kort tid, og at det hele bare går op i en højere enhed.

Strala Training

Der er kun én af rejserne som jeg havde forudset, og det er rejsen til USA. I slutningen af maj rejser jeg til New York, og den tur kommer til at indebære intet mindre end 16 timers yoga på 2 dage. Nogle af jer kan måske huske at jeg længe har snakket om at tage en yogauddannelse, og nu sker det altså. Jeg har nemlig besluttet mig for at uddanne mig inden for Strala Yoga. Jeg har gjort mig enormt mange overvejelser om den yogauddannelse – hvor og hvordan og hvornår og hos hvem og ikke mindst hvorfor – men det kræver sit helt eget indlæg. Det korte af det lange er at min første yogauddannelse (for ja, jeg har på fornemmelsen at det ikke bliver den sidste) kommer til at foregå i New York hvor selveste Tara Stiles, som jeg er enormt fascineret af, skal guide mig og en masse andre i gennem Strala Training på et intensivt 2-dags kursus.

Yogalærer på 2 dage?

Jeg tror aldrig jeg har haft en drøm om at blive yogalærer. At få den titel har i hvert fald aldrig været min motivation for at tage en yogauddannelse. Til gengæld er jeg motiveret af at lære og udvide min horisont inden for yoga og hvordan bevægelse, velvære og sundhed anskues inden for dén verden. Når jeg kommer hjem fra New York er jeg forhåbentlig blevet så meget klogere på yoga, og selvfølgelig især Strala Yoga, så jeg kan få lov at videregive det til andre.

Men kan man blive yogalærer på bare 2 dage? Det ved jeg ikke. Der er helt sikkert nogle yogaentusiaster som vil tænke “Et kursus på 2 dage er jo ingenting i forhold til de 200, 300 eller 500 timer som rigtige yogauddannelser varer”. Sådan har jeg også selv tænkt, må jeg indrømme, men heldigvis satte det også ret hurtigt gang i lidt mere refleksion. Hvad er en rigtig yogauddannelse egentlig? Er man mere rigtig fordi man har en længere (og nogle vil måske endda sige finere) uddannelse i baggagen? Kræver det at man dyrker det spirituelle og har fået en eller anden form for åbenbaring? Jeg er med på at man selvfølgelig skal have en vis form for viden og erfaring m.m. for at kunne undervise andre mennesker i yoga på en måde som er både sikker og givende. Jeg synes bare det er paradoksalt at der i yogaens verden er noget som er lidt mere rigtigt end andet. Jeg tror ikke nødvendigvis man er en bedre yogalærer fordi man i løbet af sin uddannelse har været på en lang spirituel rejse hvor man har fundet sig selv og revolutioneret sit livssyn.

Læs også: Yoga er spild af tid

Handler yoga ikke netop om at være åben, gøre plads til alle og ikke være dømmende? For at være helt ærlig synes jeg faktisk netop at yogaverdenen nogle gange kan være lidt fordømmende, og når det kommer til yogauddannelser er der helt klart også nogle som er mere respekterede end andre – afhængig af hvem man spørger selvfølgelig. Jeg har i hvert fald ofte været ude for, at en yogalærer får lidt ekstra credit hvis vedkommende har taget en 500-timers uddannelse (Teacher Training) i Indien frem for “bare” en 200-timers uddannelse på Bali. Det er vel også meget overførbart til andre erhverv og brancher – at man får mere anerkendelse hvis man har mere erfaring og har taget sin uddannelse et særligt sted – men at det findes i yogaens verden ærgrer mig lidt.

At undervise eller at guide

Uanset hvad glæder jeg mig helt vanvittigt meget til at komme til New York og dykke ned i Strala Yoga med 16 timers intensiv undervisning. Jeg har faktisk kun prøvet dén yogaform et par gange, men jeg faldt pladask for det med det samme. Den legende tilgang til yoga (og træning og kost og sundhed og velvære i det hele taget) er lige mig. Jeg elsker også at man i Strala-regi ikke bliver kaldt for hverken lærer, underviser eller lignende. Man bruger ordet guide om den person som står for at føre deltagerne sikkert i gennem en klasse gennem udforskning af bevægelse. Det er altså virkelig noget der tilfredsstiller en ordkløver som mig. Især fordi jeg ofte har tænkt over om man overhovedet kan undervise folk i yoga. Jeg synes der ligger noget meget begrænsende i ordet “undervisning” – som om der er en rigtig(ere) måde at dyrke yoga på. Jeg har ikke lyst til at uddanne folk i hvordan de skal bevæge sig. Det skal ikke føles som en instruktion. Jeg vil gerne guide, inspirere og motivere til at inkorporere en masse bevægelse i hverdagen og helst på så alsidig og intuitiv en måde som muligt. Jeg ved godt at jeg er en kæmpe ordkløver, men kan I se hvad jeg mener?

Jeg tager nogle ekstra dage i New York i forbindelse med uddannelsen, og jeg er i gang med at finde et kamera så jeg kan dokumentere min første lille yogarejse i videoformat. Vlogger og professionel YouTuber bliver jeg nok aldrig, men nu må vi se ?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hej, tak for en forklaring på dansk og hvor spændende med Strala. Ved du hvor man kan blive uddannet som Strala yoga underviser? Jeg bor i nærheden af Arhus og er frivillig yoga lærer i lokal området ud på landet, og har altid været anderledes i min yoga tilgang, da jeg også selv er danser og bruger kroppen som udtryk element for kreativitet ? jeg overvejer at uddanne mig yoga lærer …men vil ikke låse mig i en for strammet klassisk yoga skole, hvor man skal vælge enten eller…kan godt lide alle slags, dog er Strala klart noget der rører mit Hjerte indtil videre. Hvordan gik det med de 16 timers i N.Y? Åh hvis blot der var 16 timers yoga Strala i Århus :-) K.h.