Salte kikærtekiks med rosmarin (SPRØDHEDSGARANTI!)

Salte kikærtekiks med rosmarin (SPRØDHEDSGARANTI!)4

Salte kikærtekiks med rosmarin (SPRØDHEDSGARANTI!)2

Salte kikærtekiks med rosmarin (SPRØDHEDSGARANTI!)3

Tidligere i eftermiddags gik jeg i køkkenet for at eksperimentere med mit nye vaffeljern som Tefal har foræret mig, og den første opskrift blev så vellykket at jeg slet ikke kan få armene ned. Helt ærligt… De her kikærtekiks er for vilde! De er krydrede, mega sprøde og åndssvagt lette og hurtige at lave.

I denne uge har Tefal lanceret 4 helt nye plader til den meget populære Snack Collection. Jeg vil tro at der er en del af jer der kender den i forvejen. Det er egentlig et vaffeljern, men pladerne kan skiftes ud så man kan lave alt muligt forskelligt – alt fra toast til panini til petit fours til doughnuts. Med en af de nye plader kan man nu også lave sine egne kiks og det på en virkelig nem måde. Det har jeg gjort i dag, faktisk både i en salt og en sød version, men opskriften på sidstnævnte skal lige finpudses lidt. Den salte version var perfekt i første forsøg, og opskriften får I her.

Salte kikærtekiks med rosmarin 

Ingredienser til ca. 12 stk.:

 • 100 g kikærtemel
 • 3 spsk smeltet kokosolie
 • 2 tsk tørret rosmarin
 • ½ tsk paprika
 • 1 tsk salt
 • ½ dl vand

Fremgangsmåde:

 1. Bland kikærtemel og krydderier sammen i en skål.
 2. Tilsæt derefter vand og olie og ælt det sammen til en sammenhængende dej.
 3. Tænd vaffeljernet og lad det varme op mens dejen står på køl i ca. 10 minutter.
 4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 3 mm. tyk og udstik kiks med et glas i en passende størrelse. Jeg brugte et vinglas.
 5. Bag kiksene i 3 minutter og lad dem herefter køle af på en rist.

De vil være perfekte fx som en del af en tapas (med oliventapenade på – ååååhh, ja tak) eller bare som en lille eftermiddagssnack. Nicklas sagde faktisk at han hellere ville have dem end en pose chips!

Vaffeljernet og pladerne har jeg modtaget i gave fra Tefal, men jeg har sørget for at der også er noget til jer! I næste uge udlodder jeg nemlig en maskine til en heldig vinder, så hold godt øje med bloggen og min Facebook-side ?

Hvis du ikke kan vente, så kan Snack Collection-maskinen inklusiv 2 plader købes lige HER.

Christine_bottom_2Salte kikærtekiks med rosmarin, Tefal Snack Collection, Christine Bonde

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Det tror jeg sagtens de kan, men jeg ved bare ikke lige i hvor lang tid eller ved hvilken temperatur 😄

  • Det er da et forsøg værd 😃 Men jeg ved nu at de godt kan laves i ovnen. 15-20 minutter ved 175 grader og eventuelt med lidt mere tørstof i dejen.

  • Jeg køber det i helsekostforretninger. Nogle af de store, velassorterede supermarkeder har det også en gang imellem (fx SuperBrugsen på Nørrebrogade hvis du bor i KBH). Jeg har ikke prøvet at opbevare kiksene, så jeg ved det faktisk ikke ☺️

 • Dejen blev virkelig fedtet/blød – kunne ikke få dem af bagepapiret ;-(
  Hvad kan jeg have gjort forkert ??

  • Åh, hvor ærgerligt! Hvis dejen er for klistret og ikke kan hænge sammen, ville jeg putte mere kikærtemel i. Men så skal de muligvis have lidt kortere bagetid.