Fik I set opskriften på rødbedebøfferne? Og har I handlet ind til alt det lækre tilbehør der hører en god burger til? I dag får I nemlig opskriften på det der samler hele burgeren; bollen. Disse glutenfri burgerboller bliver nærmest ikke mere simple og hurtige at lave. De kræver hverken hævetid eller ret mange ingredienser.
Opskrift på glutenfri burgerboller
Ingredienser
6 burgerboller
- 150 g fuldkornsrismel
- 150 g fuldkornsmajsmel
- 4 dl lunken vand
- 2 spsk FiberHUSK
- 1 spsk ahornsirup
- 1 ½ tsk tørgær
- Salt
- Sesamfrø til pynt
Find opskriften på rødbedebøfferne HER.
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
- Rør ahornsirup og FiberHUSK ud i vandet og lad det gelere.
- Bland mel, tørgær og salt sammen i en anden skål.
- Tilsæt melblandingen til gelemassen lidt ad gangen og ælt det godt sammen.
- Form 6 burgerboller, tryk dem flade og placer dem på en bageplade.
- Pensl dem med vand og drys med sesamfrø.
- Bag de glutenfri burgerboller i 30 minutter.
Nemmere bliver det altså ikke!
Nå… Hvem skal have burger i weekenden? ?
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)
Vi elsker “hjemmelavede” burgere, men ender altid med at købe bollerne færdige. Vi har i længere tid tænkt på at finde en opskrift på hjemmelavede boller. Så tak for den! :)
Ej, hvor dejligt! Det er jeg så glad for at høre, Morten :-) God dag til jer.
Elsker dinne opskrifter. :-) Men lige med denne opskrift, hvornår i processen kommer tørgæret i?
Hov, det har jeg helt glemt at skrive! Det er rettet nu :-) Tak for din søde kommentar <3
Skal de ikke hæve mellem “fladtrykning” og bagning? Ser ellers rigtig nem ud og vil gerne prøve den i aften, håber at få svar på hævetid inden?
Hej Susan – beklager sent svar! Der er ingen hævetid :-)
Hej. Bare lige en lille rettelse: i sektionen med ingredienser skriver du ahornsirup, men i sektionen med opskriften skriver du honning, hvor jeg tror du mener ahornsirup, for ellers er de jo ikke veganske :)
Det er hermed rettet! Tak, Sasja :-) Jeg lavede dem med honning allerførste gang men fandt efterfølgende ud af at det også fungerer med ahornsirup.
Kan man lave dem med almindelig gær? Og hvor meget skal man så bruge?
Hej Claus. Jeg har ikke testet opskriften med gær, så det ved jeg desværre ikke. Gi’ endelig lyd hvis du prøver det af :-)
Rigtig god og nem opskrift :)