Blog

Chokoladeovertrukne avocado cups (mini avocado cheesecake)

Avocado cups (som nok nærmere er mini avocado cheesecakes) er den perfekte snack eller lille dessert her til sommer!

Tre-i-én

Den anden dag fik jeg lyst til at lave min avokadokage (den fra min kogebog) men jeg endte, som altid, med at få lyst til at eksperimentere i stedet. Det kom der denne opskrift ud af. Det er nærmest en blanding af cheesecake, popsicles og ispinde.

“Men smager de så af avocado?”

Jeg har det med at bruge alverdens ingredienser i det søde køkken som måske ikke er helt så almindelige. Det er efterhånden ikke så banebrydende at bruge avocado i det søde køkken (det er jo trods alt også en frugt), men jeg bliver alligevel ofte spurgt, om man nu kan smage avocadoen. Og der må jeg bare sige “JA. Selvfølgelig!”. Det er vel det der er meningen? Men bare rolig, de her avocado cups smager ikke af guacamole. De smager af det, de er; avocado, kokos, lime og lidt sødt fra ahornsiruppen. En virkelig lækker smagskombination især her til sommer!

Opskrift på avocado cups

Ingredienser
til ca 15 stk

  • 5-6 små avocadoer (ca 300 g kød i alt)
  • Saften fra 3 små lime
  • 60 g blødgjort kokossmør (se hvordan du laver din egen her)
  • 3 spsk ahornsirup 
  • 15 g kokosolie
  • ca 100 g mørk chokolade til overtræk. (jeg bruger denne)
  • ca 75 g macadamianødder (eller andre nødder til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Kom de udstenede avocadoer i en blender med de øvrige ingredienser (pånær chokolade og macadamianødder) og blend indtil konsistensen er helt ensartet.
  2. Hæld avocadomassen i små cupcakeforme (det var sådan nogle jeg brugte) eller isforme (fx disse) og drys med hakkede macadamianødder på toppen. Sæt til sidst en ispind i (jeg brugte disse). Alternativt kan man også klippe en spisepind over og bruge.
  3. Frys de små avocado cups i ca. 1 time (eller indtil de er helt faste).
  4. Smelt chokoladen over et vandbad og brug det til overtræk.
  5. Kom de små avocado cups i køleskabet. De er klar til servering en halv times tid efter (de skal lige tø en lille smule op). Opbevar på køl.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)