Opskrift: De BEDSTE veganske kikærtepandekager

opskrift-de-bedste-veganske-kikaertepandekager-2

opskrift-de-bedste-veganske-kikaertepandekager-1-1

opskrift-de-bedste-veganske-kikaertepandekager-1

opskrift-de-bedste-veganske-kikaertepandekager-3

Endelig fik jeg udviklet en opskrift på veganske kikærtepandekager som sidder lige i skabet. For helt ærligt – det gør den virkelig! Det der med at finde den perfekte (og mindst avancerede) æggeerstatning udfordrede mig i hvert fald lidt. Især fordi vi snakker tynde pandekager; madpandekager som man kan komme fyld i, rulle sammen og spise med fingrene (hvis man, lige som jeg, godt kan lide dét). Ikke de små, tykke brunchpandekager som allerede findes her på bloggen.

Opskriften er først og fremmest simpel på grund af de få ingredienser, og så fungerer den bare. Man behøver ikke være nervøs for om dejen pludselig begynder at krakelere eller om den brænder på. Det skete for mig mange gange indtil jeg fandt frem til det rigtige forhold mellem de rigtige ingredienser. Og det skulle vise sig at være mega nemt.

Opskrift på veganske kikærtepandekager

Ingredienser til 3 mellemstore pandekager:

 • 80 g kikærtemel
 • 1 ½ dl plantemælk (jeg har haft succes med både soja-, ris- og mandelmælk)
 • 1 dl aquafaba (vandet fra en dåse kikærter)
 • Salt & peber (eller andre krydderier)
 • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

 1. Kom olie på panden og varm den op.
 2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål med et piskeris.
 3. Steg pangekagerne ved middelhøj varme. De kan vendes når kanterne begynder at krølle lidt op.

Se også: Luftig chokolademousse med aquafaba

Og inden du tænker “Ej, det er jo mega besværligt med det der aquafaba” må jeg bare lige stoppe dig. Det er jo ganske enkelt bare vandet fra de færdigkogte kikærter man kan købe i supermarkedet. Man kan godt selv lave det, men hvorfor ikke udnytte (og nyde) at man rent faktisk får mere for pengene end man havde regnet med næste gang man køber kikærter på dåse? Jeg synes det er smart, og aquafaba kan bruges til overraskende mange ting.

Nu vil jeg få lavet en lækker morgenmad og nyde solskinnet her i skønne Sydfrankrig. Åhh, jeg gider ikke hjem i morgen. Godt jeg først skal flyve om aftenen!

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Uh, glæder mig til at prøve – Aquafaba lyder meget interessant!

  Har i øvrigt også hørt Martiny’s podcast om p-piller. Vildt interessant at lytte til. Jeg bøvler selv med dem og kan mærke til at jo mere jeg læser om det, jo mere hælder jeg til at finde nogle andre alternativer.

  Så tak for nogle gode vinkler og god behandling af et tabu-belagt emne!

  • Ja, det er virkelig en sjov ingrediens at eksperimentere med, og det er helt vildt hvad man kan få ud af den :-)
   Åh, tak! Det gør mig glad at du kunne bruge det. Jeg håber at det hjalp dig lidt i din situation <3

 • De ser virkelig lækre ud. Dog troede jeg at vandet fra kikærter var giftigt pga lektiner men har lige læst at det også kan bruges i feks bagning.
  Jeg tror ikke jeg selv ville bruge vandet fra en dåse, men fra de tørrede som jeg selv koger vil det være ok. Tak for opskriften 👍🏼

  • Tak, Berit :-) Til at starte med troede jeg også at aquafaba var noget giftigt/kemisk stads, men langt de fleste økologiske dåsekikærter indeholder kun kikærter, vand og salt – altså hverken tilsætningsstoffer, stabiliseringsmidler eller lignende. Jeg har også prøvet opskriften med hjemmelavet aquafaba, og det fungerer også fint! Nogle gange skal man dog koge vandet lidt ind. Held og lykke og god fornøjelse.