VIDEO: Min yndlingsform for yoga (er det overhovedet yoga?)

video-min-yndlingsform-for-yoga-er-det-overhovedet-yoga

Godmorgen derude! Jeg har endnu engang lige et par tanker om det der yoga som jeg gerne vil dele med jer…

Måske er det bare mig, men jeg har indtryk af at det inden for yogaverdenen er meget normalt (nogen vil måske ligefrem sige rigtigt) at have en bestemt yogaform som man sværger til og som nærmest definerer hvilken type yogi man er. Én bestemt form for yoga som man foretrækker og som man inderst synes overgår alle de andre der findes.

Sådan en har jeg ikke.

Og nu er det ikke fordi jeg synes der er noget som helst galt i at have en personlig favorit. Selvfølgelig ikke. Tværtimod må det være skønt at være så glad for en yogaform og vide at lige præcis dén gør det helt rigtige for en. Min pointe er bare at man ikke skal føle sig forkert hvis man ikke lige har én form for yoga som man 100% kan forene sig med. Jeg har været inde på det før i et andet indlæg, og jeg synes stadig der er nogle paradokser i yogaverdenen. I min optik er yoga helt klart for alle, og der er ikke noget der er rigtigt og forkert, men jeg har ofte følt at jeg nærmest gjorde noget jeg ikke måtte, fordi jeg godt kan lide at shoppe rundt blandt de forskellige yogaformer der findes.

Læs også: Yoga er spild af tid

Jeg har ikke én favorit inden for de forskellige yogaformer. I hvert fald ikke én som altid har været og altid vil være min favorit. Min yndlingsform for yoga skifter nemlig. Ikke nødvendigvis fra dag til dag, men i nogle perioder er det det ene, og i andre perioder er det noget andet. Der er dog én form for yoga (hvis man overhovedet kan kalde det for yoga), som jeg virkelig elsker. Det er en form for yoga hvor kodeordene er flow, nysgerrighed, intuitiv bevægelse, leg, udforskning af bevægemønstre, kreativitet, udfordrende men aldrig anstrengt, bevægelse i alle retninger og bevægelse synkroniseret med vejrtrækning. I videoen kan I se et eksempel på hvordan dét ser ud når jeg dyrker yoga på egen hånd. Spørgsmålet er om det overhovedet er yoga. “Rigtig” yoga. Jeg ser det lige så meget som en lang og dynamisk udstrækning. Det er en halv time skåret ned til blot 2 minutter, og videoen viser bl.a. hvor mange (mislykkede) forsøg jeg bruger på at komme op i den håndstand som jeg så gerne vil mestre. Og nøjjjj hvor kan det mærkes i arme og skuldre i dag skal jeg love for!

Kunne I evt. tænke jer at jeg laver flere videoer med guides eller bare inspiration til yogaøvelser og simple flows?

 

 

Mit outfit: Nike Tempo shorts HER og Nike Pro Indy sports-bh HER (reklame-links)

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg kender det så godt fra mig selv. :)
    Jeg dyrker mange forskellige yogagrene, og blander dem i min egenpraksis – nogle gange, så det bliver en sær kombi af yoga og dans, andre gange dynamisk yoga, der ender med yin-stræk.
    Jeg er heller ikke fan af yogabåse, og uddanner mig hele tiden videre i forskellige yogagrene, fordi jeg bliver inspireret på forskellig vis. P.t. har jeg uddannelse i vinyasa/flow yoga, hatha yoga og yin yoga, og jeg skal snart på kursus i fascial flow, som nogen nok vil kalde noget andet end yoga. Men yoga er mange ting! Heldigvis. :)