Opskrift: Nem vegansk omelet med linsefyld

Vegansk omelet lyder måske som et umuligt projekt, eftersom en traditionel omelet primært består af æg. Der findes rigtig mange veganske æggeerstatninger, men der er altså forskel på at skulle erstatte et æg i en kage hvor det blot er én af mange ingredienser og så i en omelet hvor det er dén ingrediens der bærer hele retten. Det der med æggeerstatninger er noget jeg nørder en del med i øjeblikket i forbindelse med min kogebog, og jeg kan efterhånden sige at jeg har set det hele; æggeerstatninger som bare slet ikke fungerer (noget der har givet mig rigtig mange hovedpiner!), og æggeerstatninger som fungerer så godt at man næsten ikke kan forstå det.

I en vegansk omelet arbejder man som sådan ikke med en decideret æggeerstatning. Til gengæld laver man en dej baseret på kikærtemel, som giver en konsistens der minder rigtig meget om en klassisk omelet. Kombinationen af natron og æblecidereddike i dejen giver endda en dejlig luftig konsistens. Vil man have en endnu mere luftig omelet, kan man tilsætte lidt FiberHUSK, men jeg synes personligt det kan være lidt svært at arbejde med, så jeg undlader det gerne.

Se også: De bedste veganske kikærtepandekager

Omeletten som jeg vil dele opskriften på lavede jeg til aftensmad for et par dage siden, og siden da har jeg fået den til frokost to gange i træk. Den kan altså sagtens spises selvom temperaturen siger +30 grader som er tilfældet her i det sydfranske hvor jeg befinder mig lige nu.

Opskrift på vegansk omelet med linsefyld

Ingredienser til 1 stor omelet:

Omeletten

 • 100 g kikærtemel
 • 2 dl vand
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 2/3 tsk natron
 • Krydderier (jeg brugte paprika, hvidløgspulver og salt)
 • Et halvt rød løg, fintsnittet
 • En halv squash, skåret i små tern

Fyldet

 • 1 stor avokado, most
 • 4 spsk kogte grønne linser
 • 1 håndfuld basilikumblade, revet i stykker

Fremgangsmåde:

 1. Svits rødløg og squash på en stor pande ved høj varme. Man kan selvfølgelig sagtens bruge andre grøntsager. Champignon og tomat er også super lækkert.
 2. Skru ned for varmen på panden og lav dejen til omeletten ved at piske alle ingredienserne godt sammen, så den er helt fri for klumper. Dejen har godt af at hvile i ca. 5 minutter.
 3. Fordel dejen ud over grøntsagerne på panden og læg låg på. Jeg gav min 5-6 minutter inden jeg forsigtigt vendte den, men tiden afhænger selvfølgelig af, hvor stor en pande du bruger og dermed hvor tyk pandekagen er.
 4. Lav imens linsefydet ved at blande alle ingredienserne sammen.
 5. Anret omeletten med linsefyld på toppen og fold den eventuelt til sidst.

 

Afhængig af hvor stor appetit du har, kan du selvfølgelig godt spise hele baduljen selv, men opskriften her kan også sagtens mætte to personer.

Jeg stegte i øvrigt både grøntsagerne og selve omeletten uden fedtstof på panden, og det fungerede helt fint. Det er noget jeg eksperimenterer lidt med, da jeg gerne vil minimere mit indtage af olie. Er der nogle af jer der også gør det?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej!
  Jeg lever hverken vegansk eller vegetarisk, men elsker at prøve nye opskrifter. Så denne skal prøves, da den ser ret laber ud!
  Hvad er årsagen til, at du vil minimere olie forbruget? Tænker ikke umiddelbart det er skidt at stege i en smule olie?

  Også har jeg lidt spørgsmål ift. dit p-pille stop. Jeg overvejer at købe vitex agnus castus for at booste min krop (Har ikke haft menstruation i flere år, og ønsker mig brændende at få den igen…). Er det et kosttilskud du har erfaringer med?

  Tak for en skøn blog! Jeg elsker din ærlighed!

  • Fedt! Håber du kan lide den :-)
   Jeg prøver at minimere mit olieforbrug en lille smule, fordi jeg gerne vil spise hel mad (lidt dårlig oversættelse af whole foods) så vidt det er muligt. Jeg er bestemt ikke fedtforskrækket, men jeg vil hellere have det fra hele fødevarer som fx avokado, nødder og oliven frem for en koncentreret form som olie. Men jeg bruger stadig olie i det søde køkken og ind i mellem til at stege i.
   Jeg har taget Vitex on/off over flere perioder faktisk. Du kan læse meget mere om det i mine indlæg om p-piller :-)
   Tusind tak for din kommentar og de søde ord, Kirstine <3