Opskrift: Vegansk burrito bowl – mexicansk salat

I dag vil jeg dele en opskrift på en vegansk burrito bowl. Det har jeg faktisk allerede gjort før, men den opskrift jeg vil dele med jer i dag er dog noget anderledes. Den er nemlig stadig vegansk på trods af at den indeholder kød.

Læs også: “Jamen er du ikke veganer?”

For noget tid siden blev jeg tilbudt at teste produkter fra LikeMeat som laver veganske alternativer til kød. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke er den store fan af køderstatninger, og det er der flere årsager til. For det første synes jeg ofte, at produkterne indeholder alt for meget crap til at jeg overhovedet vil kalde det for mad. Jeg vil til hver en tid foretrække at spise noget der er så tæt på sin oprindelige tilstand som muligt, altså hele råvarer uden unødvendig forarbejdning. For det andet synes jeg der er noget paradoksalt i, at man som veganer har brug for en køderstatning, når det netop er kødet man tager afstand fra.

Når dét så er sagt, synes jeg at LikeMeat gør det virkelig godt. For det første er produkterne økologiske, hvilket efter min mening er ekstra vigtigt, når de er sojabaserede (#nejtaktilGMO). For det andet er langt de fleste produkter glutenfri, hvilket selvfølgelig er en bonus for mig som ikke tåler gluten særligt godt. For det tredje er produkterne lavet på en måde hvor både smag og tekstur spiller. Som sagt synes jeg det er lidt paradoksalt at man vil have køderstatningsprodukter til at minde så meget som muligt om rigtigt kød både hvad angår smag og tekstur. På den måde lægger man jo op til at forbrugerne kan tillade sig at blive skuffede, hvis ikke de får fornemmelsen af kød når de spiser det. Jeg havde ikke en oplevelse af at spise kød da jeg smagte produkterne fra LikeMeat, men det er i min bog et plus. For mig var det vigtigste at konsistensen var god (at jeg ikke følte jeg tyggede på et stykke gummi), og at smagen ikke bare var neutral og intetsigende. Jeg er heller ikke veganer, men jeg spiser overvejende plantebaseret og synes at det var fedt at prøve et helt nyt produkt fra planteverdenen. Uanset om man er veganer, vegetar, kødspiser, flexitar eller whatever, kan produkterne fra LikeMeat fint indgå i en varieret kost. En fjerde ting som også er værd at nævne er at produkterne kan fås i helt almindelige dagligvareforretninger. Produkterne kan lige nu købes i Kvickly, Superbrugsen, Irma, Bilka og Fakta, men man skal dog være opmærksom på, at det er lidt forskelligt hvilke produkter de forskellige butikker har.

Men nu tilbage til opskriften! En burrito er jo egentlig en madpandekage med kødfyld, men jeg har på ægte Masterchef-vis lavet den i en dekonstrueret version. Fancy, ikk’? I virkeligheden har jeg bare taget alle elementerne og kommet dem i en skål så det udgør en salat.  Eller en buddha bowl om man vil. Jeg elsker virkelig en salat der er anrettet fint med elementerne hver for sig, meeen jeg elsker også at blande det hele sammen og få lidt af hver ingrediens på én gang! Haha.

Her er i hvert fald mit bud på en vegansk burrito bowl hvor kødet kommer i en lidt anden version end normalt:

Opskrift på vegansk burrito bowl

Ingredienser til 2 portioner:

Salaten

 • 1 pakke LikeMeat Minced Beef
 • 1 lille hoved hjertesalat
 • 1 avokado
 • 1 rødløg
 • 20 cherrytomater
 • 1 håndfuld frisk koriander
 • 1 lime

Paprikadressing

 • 1 spsk hvid tahin
 • 1 spsk æblecidereddike
 • Saft fra 1 stor citron
 • 1 tsk paprika

Fremgangsmåde:

 1. Dressingen laves ved at piske alle ingredienserne sammen i en skål.
 2. Optø pakken med LikeMeat Minced Beef og steg det på panden i lidt olie i ca. 5 minutter (eller længere hvis du gerne vil have det lidt sprødt).
 3. Saml og anret salaten med alle elementerne.

 

Er I stødt på produkterne fra LikeMeat i butikkerne? Og hvad tænker I egentlig om køderstatninger?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg tænker som dig, hvorfor spise erstatninger for det man har fravalgt? Og navnlig nogle der har en indholdsfortegnelse på 4 linjer, men jeg er også kun flexitar/primært planteæder, så ..
  Jeg vil dog kikke efter like meat i Irma.