MAGIMIX ANBEFALING: Den absolut bedste foodprocessor

MAGIMIX ANBEFALING: Den absolut bedste foodprocessor

MAGIMIX ANBEFALING: Den absolut bedste foodprocessor

MAGIMIX ANBEFALING: Den absolut bedste foodprocessor MAGIMIX ANBEFALING: Den absolut bedste foodprocessor

MAGIMIX ANBEFALING: Den absolut bedste foodprocessor

Min kære Magimix (eller Maggie som hun hedder i daglig tale) har jeg efterhånden haft i lang tid – næsten 2 år for at være lidt mere præcis, og jeg blev cirka SÅ GLAD da jeg fik hende i gave af mine forældre. De fleste af jer ved sikkert hvor begejstret jeg er for min Vitamix blender, og jeg kan virkelig kun give den mine varmeste anbefalinger, men det ér også bare en virkelig dyr køkkenmaskine, især hvis man ikke får den brugt lige så meget som jeg aka. nørden-der-altid-lige-skal-eksperimentere-i-køkkenet gør.

Magimix 5200 XL kan købes HER (reklame-link)

Vitamix vs. Magimix

Egentlig kan man jo slet ikke sammenligne en blender og en foodprocessor, for det er trods alt to meget forskellige køkkenmaskiner. Jeg får dog en del henvendelser i forhold til Vitamix’en, og jeg kan som sagt kun anbefale den, men de fleste vil gerne høre om jeg kender til et billigere alternativ. Og her kommer Magimix’en ind i billedet. Jeg vil stadig sige at det er en investering at give flere tusind kroner for en køkkenmaskine, men hvis man er ude efter den bedste kvalitet og noget der barer virker upåklageligt, er en Magimix helt klart værd at overveje. Jeg synes uden tvivl at en Magimix er den absolut bedste foodprocessor, og det får jeg altså ikke en krone for at sige.

Udover at en Vitamix koster en bondegård, kan den faktisk godt være lidt for kraftfuld til at klare visse opgaver. Jeg ville fx ikke bruge den til at lave blomkålsris (altså lave fintsnittet blomkål) da den simpelthen laver det til mos i løbet af ingen tid. Det kan godt lade sig gøre, men jeg foretrækker at bruge min Magimix til det formål. Jeg ville heller aldrig lave sådan noget som daddelkugler i Vitamix’en (hvilket man heller ikke bør gøre), da knivbladene simpelthen er for små. Noget af det som Vitamix’en er allerbedst til er at lave nicecream, altså at blende stenhårde, frosne bananer til en silkeblød, tyk og cremet softice-konsistens. Jeg har dog for nyligt fundet ud af at det også kan lade sig gøre i min Magimix. Ikke helt lige så godt, men jeg synes da ikke at den her konsistens fejler noget?

Anbefaling af Magimix 5200 XL

Min anbefaling kommer faktisk af at jeg for nylig havde en snak med min mor som pt. er på udkig efter en ny foodprocessor. Hun har hvad jeg vil kalde et arsenal af køkkenmaskiner, men leder stadig efter en foodprocessor der ikke giver op alt for tidligt. Selv hendes Kitchen Aid og hendes Kenwood, som altså også ligger i den dyre ende, har ikke kunnet stå for presset, og der har været alt for mange problemer med dem. Det fik mig til at tænke at der måske var nogle af jer som stod i samme situation. Jeg har indtryk af at Magimix ikke er det allermest velkendte mærke (måske tager jeg fejl?), og det synes jeg virkelig er en skam!

Min Magimix er i modellen 5200 XL, og der fulgte en hulens masse ekstra udstyr med; en citruspresser, 2 forskellige størrelser skåle (som gør at man faktisk ikke behøver en minihakker eller stavblender), en metalkniv, en æltekniv, en blendermix, 2 forskellige snitte-/rivejern (2 mm og 4 mm), en spatel, en opskriftsbog og en praktisk box til at opbevare det hele i. Selvom jeg elsker at være i køkkenet, kan jeg altså godt lide at spare tid. Jeg kan i hvert fald godt lide at udstyret er i orden… Som man siger. Med Magimix’en behøver jeg hverken rivejern, æltemaskine, citruspresser eller stavblender, og med dét in mente bliver prisen på den bedste foodprocessor lige pludselig lavere.

Jeg overvejer lidt at give jer en guidet tour i mit køkken (når jeg får købt det nye kamera og kan komme i gang med at filme!) så I kan se hvad der egentlig findes af anbefalelsesværdige maskiner og udstyr. Hvad siger I til det?

Magimix 5200 XL kan købes HER (reklame-link)

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Christine, for den da! Det her indlæg kommer som sendt fra (mad)himlen! Jeg har længe ønsket mig en foodprocessor (og minihakker, ny blender, røremaskine og ny stavblender…) og havde tænkt mig d. 1. at købe en Kitchenaid, da Magimix’en alligevel var 1.000 kr dyrere. Men nu har du alligevel fået mig på andre tanker. Særligt tiden og besværet i køkkenet vil bare gøre mig liv sjovere og nemmere, selvom jeg elsker at lave mad. Mon det alligevel ikke skal være Magimix, der vinder over Kitchenaid, når de også kan holde længe og klare jobbet for alle de andre køkkenmaskiner…?!
  Tak for anbefalingen :)

  • Ej hvor dejligt at du kunne bruge indlægget, Pernille!
   Det er jo mega smart at Magimix’en har så mange funktioner, så man slipper for at investere i 10 forskellige maskiner. Og ja, den koster da stadig mange penge, men det gør en KitchenAid bestemt også, og den er altså bare ikke lige så god :-)

 • Hej Christine. Jeg har også lige købt en Magimix og er rigtig glad for den. Jeg kan ikke få den til at blende frosne grøntsager som spinat eller Jordbær når jeg forsøger at lave de her smoothie-bowls. Hvilke elementer bruger du?

  • Hej Christin! Hvor fedt at du også er glad for den :-) Jeg bruger bare det almindelige store knivblad – det har jeg fx brugt her: https://www.instagram.com/p/BFo8Oq_wg_J/ Det kræver selvfølgelig noget væske, og som regel også noget til at “bløde det op” som knivbladene kan få fat i; det kunne fx en banan eller nogle dadler.

 • Jeg købte samme Magimix-model som du har for et par år siden, da jeg havde brændt to (!) foodprocessorer sammen i løbet af cirka 5 år, fordi jeg pressede dem ved at lave daddelkugler. Jeg er tosset glad for min Magimix også, for den holder og har masser af kræfter – og det er også det, den er købt til. :)
  Til gengæld har jeg stadig en Vitamix eller Blendtec (som skulle være lige så god) til gode, og det må blive snart, nu jeg har fået voksenjob. :)

 • Jeg mangler en foodprocessor der er den bedste til at arbejde med dadler på. Købte en dyr sage pro 900 til 4000 kr. den kunne ikke mestre rawfoodkager olig, tørret frugt hang fast i knivbladene.
  Hvad med Magimix-modelen ??? Kan den håndtere dadler uden man bliver irriteret.

  • Magimix’en klarer dadler UDEN problemer! :-) Rawfoodkager, nøddesmør og alt med seje/tunge konsistenser kan den sagtens håndtere.

 • Hej! Jeg håber sådan, at du kan svare mig på, om jeg vil kunne ælte en rugbrødsdej på Magimix? Jeg har længe overvejet at købe den, da det virker som en lækker, robust køkkenmaskine. Dog laver jeg en del brød, som jeg gerne vil kunne ælte på maskine, og det ville ærgre mig noget at have købt Magimix blandt andet (og måske endda primært) med det formål at ælte (tungere) dej, hvis den slet ikke er velegnet til det…
  Mvh Anne-Mai

  • Hej Anne-Mai!
   Uha, godt spørgsmål. Jeg har aldrig prøvet at ælte rugbrødsdej på Magimix’en, så det tør jeg simpelthen ikke sige noget om. Jeg mener, at der følger nogle dejkroge (eller hvad de nu hedder) med, men om den kan klare en tung rugbrødsdej er jeg ikke sikker på.
   Beklager at jeg ikke kunne være til bedre hjælp her :-)

 • Fantastisk indlæg, når man netop går og kigger efter en nål i en høstak. Dette indlæg er det eneste, jeg er stødt på, der nævner dadler :) Og de er netop grunden til, min kitchenaid er død :/
  Mange tak! Magimix it is :)

  • Hvor er jeg glad for at du kunne bruge indlægget, Malene! Og lige i forhold til dadler vil jeg bare understrege igen at den kværner dem uden de mindste problemer ?

 • Hej! Jeg er selv den glade indehaver af en Magimix og bruger den nærmest til alt.

  Dog synes jeg, at få lidt problemer hver gang jeg ælter dej i den. Dejen kommer simpelthen IND under dej”krogen” og dermed ned på selve motoringeniører, hvorved det klister til og 1) sviner men mere vigtigt 2) får maskinen til at gå i stå.

  Har du mon oplevet det samme eller overser jeg noget?

  De bedste hilsner
  Maja (som håber du stadig ser kommentarer på gamle indlæg :-))

  • Hej Maja!

   Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet at ælte dej på Magimix’en, så jeg har desværre ikke lige et godt råd her. Måske kan det lade sig gøre for dig at ælte ved håndkraft? :-)

   Kh. Christine

 • Hej Christine
  Jeg er lige på nippet til at købe en magimix. Men jeg laver rigtigt meget mørdej/småkagedej på min gamle maskine og jeg er kommet i tvivl om, hvor vidt den kan det.
  Jeg kan se, der kan være problemer med at ælte gærdej på magimix’en. Jeg har ikke tænkt mig at ælte gærdej, det har jeg en rørmaskine til. MEN har du forsøgt med mørdej/småkagedej på Magimix’en?
  Kh Gurli

 • Hej, tak for et godt indlæg!! Jeg er simpelthen sådan i tvivl om jeg skal anskaffe mig en vitamix eller Magimix. Er begyndt at lave en del smoothies med fx stor frosne spinatkugler osv. Vil en magimix kunne klare det ligeså godt som vitamixen..? Jeg ønsker mig dog også en foodprocessor til alt det en blender ikke kan… Argh, det er 2 dyre maskiner at anskaffe på en gang, hvilken en bliver jeg mon gladest for..

  • Hej Christina! Jeg forstår dit dilemma ;-) Jeg tror faktisk jeg vil anbefale dig Magimix’en. Den skal muligvis ha’ en lille smule mere væske til fx at klare de kæmpestore frosne spinatkugler, men den kan lave bananis næsten lige så godt som Vitamix’en. Og smoothies laver den mindst lige så godt. I modsætning til Vitamix, kan Magimix også bedre lave sådan noget som nøddesmør eller dej til daddelkugler.