Opskrift: Dahl med blomkålsris og kokosraita

opskrift-dahl-med-blomkaalsris-og-kokosraita-1

opskrift-dahl-med-blomkaalsris-og-kokosraita-2

opskrift-dahl-med-blomkaalsris-og-kokosraita-3

Dahl eller daal? Hvad siger man egentlig?

Dahl, som jeg nu har valgt at kalde det, er en indisk ret der ofte serveres med en såkaldt raitadressing. Der findes garanteret lige så mange forskellige udgaver som der er mennesker, og jeg har da også sat mit eget præg på den opskrift jeg vil dele med jer i dag. For det første er raitadressingen lavet på kokosyoghurt og risene er lavet på blomkål – egentlig ikke med henblik på at sundhedsoptimere, men fordi det er sådan jeg virkelig godt kan lide det. Selve linsegryden er lavet med en kombination af krydderier som jeg er helt vild med. Generelt synes jeg bare at det mellemøstlige køkken er vanvittigt lækkert netop pga. den måde krydderier bliver sammensat på. Den her dahl er super nem at lave og smager også skønt som restemad dagen efter.

Opskrift på dahl med blomkålsris og kokosraita

Ingredienser til ca. 4 personer:

Dahl

Blomkålsris

 • Et blomkålshoved
 • 1 spsk kokosolie
 • Saft fra en halv citron

Kokosraita

 • ½ portion kokosyoghurt
 • ¼ af en lille agurk
 • Saft fra en halv lime
 • En lille håndfuld friske mynteblade
 • Et nip spidskommen

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave din dahl ved at snitte gulerødder og tomater groft samt rødløg, hvidløg og ingefær fint.
 2. Svits alle krydderierne af i kokosolie og tilsæt rødløg, hvidløg og ingefær efterfulgt af gulerødder og tomater.
 3. Tilsæt til sidst vand, linser og mosede tomater og giv det er hurtigt opkog.
 4. Lad din dahl simre i 20-30 minutter alt efter hvor meget væske du ønsker i retten.
 5. Lav imens blomkålsrisene ved at fjerne stokken fra blomkålen og snitte den fint. Svits den af i få minutter i kokosolie på en varm pande og bland det med citronsaft.
 6. Lav til sidst din kokosraita ved at snitte agurken og mynten fint og bland alle ingredienserne sammen.

 

Så kom der sørme en opskrift på noget aftensmad ind i mellem mine mange søde sager ;-) Jeg laver sjældent det helt vilde til aftensmad, men netop derfor vil jeg forsøge at dele nogle flere af mine opskrifter med jer for at vise hvor nemt og lækkert det kan gøres.

Hvad laver I oftest til aftensmad?

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Den dahl vil jeg helt sikkert prøve at lave! Ser vildt lækkert og nemt ud. Tak for opskriften :)
  Ps: Øhm tror i øvrigt du har glemt at skrive linserne ind i opskriften, men jeg tænker det giver sig selv, hvornår de skal i… :)

  • Tak for de søde ord, Gry! Håber du vil kunne lide retten :-) Og tak fordi du lige gjorde mig opmærksom på det med linserne. Det er rettet nu :-)

 • Hej det ser meget lækkert ud, men lige en enkelt kommentar. Jeg har aldrig hørt Indien omtalt som en del af Mellemøsten, og normalt slutter det vi betegner som Mellemøsten ved grænsen ind til Pakistan. Indien er en del af Asien.