De bedste veganske brownies (glutenfri & sukkerfri)

De bedste veganske brownies (glutenfri & sukkerfri)De bedste veganske brownies (glutenfri & sukkerfri)

De bedste veganske brownies… Det er jeg faktisk slet ikke bleg for at kalde dem her, for NØJ de er gode!

Og NØJ hvor har jeg lavet dem mange gange.

Det er nok den kage jeg har haft størst succes med forstået på den måde at alle, og jeg mener virkelig alle, som jeg har serveret den for, har været ellevilde med den. Og det er altid den kage der bliver efterspurgt når jeg foreslår at bage. Jeg har ikke serveret den for en eneste veganer, men til gengæld har jeg serveret den for personer som er vant til kager der er lavet på æg, mælk og smør – deriblandt min største (og allermest højtelskede) kritiker, nemlig min søster. Hun er muligvis den i min familie der er mest skeptisk over for mine sunde køkkeneksperimenter, men hun gav i sin tid kagen titlen som den bedste sundhedskage jeg har lavet.

Kageskepsis og -ambitioner

Selvom jeg udelukkende har serveret disse veganske brownies for ikke-veganere, har jeg aldrig fået feedback ala “De smager godt på trods af at de er veganske”, og det er noget jeg virkelig hæfter mig ved. Min ambition er nemlig at lave veganske desserter som smager så godt, at man ikke har behov for at sammenligne dem med de traditionelle. Jeg vil i hvert fald gerne vise at man ikke behøver gå på kompromis eller på nogen måde er nødt til at nøjes, når det kommer til veganske desserter. De skal ikke smage godt på trods af at de er veganske. Hverken på trods af at de er veganske eller fordi de er veganske. De skal bare smage godt. Punktum.

Oldie but goodie

Opskriften er mere end 3 år gammel, men den er simpelthen så god at den fortjener et repost. En vaskeægte oldie but goodie. Faktisk er opskriften så god at jeg simpelthen også måtte have den med i min kogebog. Du kan altså også finde den i Vegansk til den søde tand som én af de i alt 100 opskrifter.

Er der nogle af jer der har prøvet opskriften enten fra dengang jeg udviklede den eller måske fra min nye kogebog?

Opskrift på de bedste veganske brownies

Ingredienser
ca. 12 små styk

Fremgangsmåde

 1. Bland alle ingredienser – pånær nødder og chokolade – sammen i en foodprocessor til en ensartet masse.
 2. Hæld dejen i en skål og vend nødderne og chokoladen i blandingen.
 3. Fordel massen i en form (min var ca. 15×15) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter ved 180 grader. Min kage var ca. 2,5 cm høj da jeg hældte dejen i formen – hvis din ikke bliver lige så høj skal du bage den i kortere tid.
 4. Lad kagen køle let af inden servering.

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklamepolitik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg lavede en (dobbelt)portion i går, og den blev ekstremt vellykket. Den manglede dog noget væske, og blev nødt til at tilsætte omkring 2 dl. mælk. Virkelig delikat og smagfuld!

  • Jeg tror desværre det vil gøre kagen tør. Måske kan du gøre op for det hvis du tilføjer 1-2 spsk olie. Det ville jeg nok prøve ☺️

     • Tusind, tusind tak Nicoline ? Det gør mig så glad at du er spændt på bogen men virkelig også at du synes om hjemmesiden – jeg synes nemlig den er blevet lige som jeg gerne ville have den ?

 • Mmm, de ser gode ud. Har du beskrevet et sted, hvordan man laver hørfrøslimen? Og vil lige være sikker på, at det er 100 gram af slimen og ikke 100 gram hørfrø?
  Glæder mig til at prøve opskriften – tak for inspiration!
  Mange hilsner Lea

  • Hej Lea :-) Jeg har en opskrift på det i min kogebog men ikke her på bloggen faktisk. Hvis du søger på hørfrøslim/hørfrøskum kommer der opskrifter frem. Og det er 100 g af æggeerstatningen, altså hørfrøgeleén som du laver af hørfrøene :-)

 • Hej har lige fundet din hjemmside årh jeg glæder mig til ny inspiration. Jeg er i tvivl med hørfrøslim 100 g hvor meget vand skal der bruges og hvor meget hørfrø. Det er i den lækker brownie jeg vil prøve. God dag

  • Hej Lisbeth! Det er jeg super glad for at høre. Jeg har brugt min egen opskrift på hørfrøslim/hørfrøgelé fra min kogebog Vegansk til den søde tand, men hvis du søger på hørfrøslim, ligger der flere opskrifter tilgængeligt på nettet.
   God søndag :-)

  • Hej Simone!
   Jeg er ikke sikker på det vil virke, da hørfrøgelé er meget tykkere i konsistensen og har nogle helt andre egenskaber :-)

 • Hej Christine! Hvis man nu ikke går så meget op i, at kagen skal være vegansk, ville man så i en hurtig vending kunne bruge alm æg i stedet for hørfrøgelé? Og hvor mange æg ville man i så fald skulle bruge, vil du mene?
  Mvh Tine

 • Hej. Eftersom der er kokussukker i chokoladen synes jeg det er misvisende at kalde den sukkerfri. (Jeg tåler ingen form for sukker udover frugtsukker) desværre heller ikke kokussukker da det gir samme udslag som de andre former. Og blev helt glad da jeg troede du havde fundet en mørk chokolade helt uden tilsat sukker) øv :0( den ser ellers mega lækker ud og måske prøver jeg den uden tilsat chokolade en dag.

  • Hejsa :-) Uden tilsat sukker vil nok være en mere korrekt betegnelse, ja, men det gør bare overskriften lidt lang ? Heldigvis kan man finde chokolade helt uden sukker, som du vil kunne bruge.