Grøn smoothie bowl med tang (ja, TANG!)

groen-smoothie-bowl-med-tang-ja-tang-1

groen-smoothie-bowl-med-tang-ja-tang-3

groen-smoothie-bowl-med-tang-ja-tang-2

Nu er det jo ikke ligefrem nogen nyhed, at jeg godt kan finde på at komme nogle lidt (…meget) anderledes ingredienser i min smoothie. Måske kan I huske min kyllingesmoothie? Og nej, jeg har ikke blendet en kylling, men navnet var altså oplagt. Bare det at komme grøntsager i en smoothie er helt klart noget man skal vænne sig til, men den grænse er jeg for længst kommet over (surprise). Jeg bruger primært bladgrønt i form af enten spinat eller grønkål, men jeg blender også gerne alt fra selleri til squash til alverdens krydderurter.

Se også: Grøn morgensmoothie med basilikum

I dag har jeg for første gang prøvet at lave en grøn smoothie bowl med tang. Kan man egentlig kategorisere tang som en grøntsag? En grøntsag fra havet måske? Jeg er ikke så stærk i de der havplanter, men jeg har i hvert fald kastet mig ud i noget helt nyt ved at afprøve det i min smoothie.

Opskrift på grøn smoothie bowl med tang

Ingredienser til 1 portion:

  • 1 banan
  • 1 håndfuld frosne jordbær
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 10 kugler frossen grønkål
  • 1 tsk macapulver (eller anden sødning)
  • ½ tsk kelppulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • Mandelmælk (eller bare vand) til den ønskede konsistens

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse.
  2. Top med fx mørk chokolade, hampefrøskaller og morbær.

Det er første gang jeg prøver at bruge kelppulver i min smoothie, så jeg startede forsigtigt med blot en halv teske. Det kunne slet ikke smages, så næste gang vil jeg prøve med en lille smule mere.

Men hvorfor overhovedet komme tang i sin smoothie? Og hvorfor lige kelp?

Kelp er en meget næringsrig form for tang med en høj koncentration af vitaminer, mineraler, spormineraler, klorofyl, enzymer og protein. Nogle steder bliver det lovprist som en ny form for superfood, men som I sikkert ved, er det ikke en betegnelse jeg giver så meget for. Til gengæld har jeg en evig lyst til at udvide min madhorisont som gjorde at jeg var nødt til at prøve tang på den her måde. Jeg elsker en god makirulle med tang eller en frisk tangsalat, men jeg har godt nok aldrig prøvet at spise tang til morgenmad. There’s a first time for everything I guess ;-)

Jeg vil også prøve at strø kelppulveret over en salat eller gryderet – måske endda bruge det som en form for krydderi. Fortsættelse følger!

Ha’ en skøn weekend. Og hey: TUSIND tak for de søde tilbagemeldinger på min nyhed i går. Det gjorde mig så glad ?
Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.