Grøn morgensmoothie med basilikum

Smoothie bowl - greenie - Vitamix - green smoothie 4
Smoothie bowl - green smoothie - greenie - basilSmoothie bowl - green smoothie - greenie - Vitamix 1Smoothie bowl - green smoothie - greenie - Vitamix 2Mandag morgen. Den er der delte meninger om, men jeg elsker den. Lige for tiden er jeg nemlig så heldig at den starter stille og roligt med masser af tid til dagens første måltid. Vi mangler virkelig en bedre oversættelse af breakfast for det giver ikke rigtigt mening at kalde mit måltid for morgenmad, eftersom det først blev indtaget for en halv time siden. Jeg er ikke en af dem der springer ud af sengen om morgenen for at køre en omgang morgenmad ind som det første. Som regel er jeg ikke specielt sulten lige når jeg vågner, og jeg vælger altså at lytte til min sultfornemmelse og først spise når jeg har behov for det.

For et par dage siden fandt jeg den smukkeste økologiske basilikum i Irma til sølle(!!!) 15 kroner. Selvom den er kæmpestor og stadig står og pryder det meste af mit køkkenvindue, tror jeg altså jeg er nødt til at have fingrene i én mere. Det er klart en af mine absolut yndlingskrydderurter! Jeg synes at duften er fantastisk, og så er den bare anvendelig til så mange ting. Jeg brugte den blandt andet i dagens grønne smoothie:

 • 5 stængler frisk basilikum
 • ½ banan
 • 2 dl frisk spinat
 • 1 stor håndfuld frosne bønner
 • 6 store, frosne broccolibuketter
 • 1 spsk frosne havtorn
 • 1 scoop risprotein med vaniljesmag (smagsmæssigt vil fx lucumapulver, vaniljepulver eller mere banan være en fin erstatning)
 • 1 tsk chlorella (kan sagtens udelades eller erstattes med andre greens)
 • 1 tsk Ceylon kanel
 • 1 spsk kokosfløde (den faste del) + lidt kokosmælk
 • 1 dl vand

Det hele røg en tur i Vitamixen og blev toppet med carobpulver, kokoschips og gojibær. Morgenmad på under 5 minutter – ja tak!

Translation: I found the most beautiful, enormous, organic basil the other day. It only cost me 15 dkr, and since basil is one of my all-time favorite herbs, I think I need to get another one. This morning, I used it in a green smoothie together with banana, spinach, beans, broccoli, sea buckthorn, rice protein, chlorella, cinnamon, coconut milk, and some water. Yummmm.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Ja, jeg er så typen der ofte vågner af sult, hehe.. Men kan sagtens forstå din tankegang – og det giver da meget mere mening at følge kroppens egen sult/mæthedsregulering, frem for slavisk at køre 6 måltider ned hver tredje time hver dag.