5 (uventede) fordele ved Invisalign

5 (uventede) fordele ved Invisalign

Det er vist ved at være på tide med en lille update på mit Invisalign-forløb. Hvis du ikke ved hvad jeg snakker om, kan du læse mit første indlæg her.

I går skiftede jeg til mit 17. sæt skinner, og jeg er derfor meget tæt på at være halvvejs. Ifølge planen skal jeg i gennem 37 skinner (foruden det de kalder refinement), men alt efter hvordan tænderne arter sig, kan det godt ændre sig en smule. Nogen bliver færdig før tid, nogen bliver færdig lidt senere end forventet, og så er der dem som følger planen mere eller mindre 100%. Indtil videre rykker mine tænder sig som de skal, og jeg har indtryk af at det endda går ret hurtigt. Jeg kan selv begynde at se en forskel på mine tænder og har faktisk kunnet det i nogle uger nu. Det er så syret synes jeg. At tænderne flytter sig bare ved hjælp af en tynd, gennemsigtig plastikskinne – eller mine grills som jeg kalder dem.

Foruden de åbenlyse fordele ved Invisalign som selvfølgelig inkluderer sundere tænder og et flottere smil, er der faktisk også et par andre bonusser. Her er 5 fordele ved Invisalign som jeg personligt ikke havde tænkt over inden jeg startede:

1 ⎠ Mindre snacking. Jeg har længe gerne villet vænne mig af med at snacke (i hvert fald i så høj grad som jeg gjorde før i tiden), og det er ligesom kommet helt af sig selv i det her forløb, fordi jeg skal børste tænder hver eneste gang jeg har spist noget. Det har vist sig at have en god effekt på min fordøjelse at jeg nu holder mig til hovedmåltider men med plads til mellemmåltider når jeg virkelig trænger til det.

2 ⎠ Bedre tandhygiejne. Det giver vel lidt sig selv, ikk’? Foruden tandbørstning efter hvert måltid bruger jeg også tandtråd – hver gang – og det har jeg ellers altid været super dårlig til at få gjort.

3 ⎠ Mere værdsættelse af mad. Det lyder måske åndssvagt, men i forbindelse med at jeg nu spiser sjældnere, bliver jeg ganske enkelt mere glad når det endelig er spisetid. Jeg vil faktisk også vove at påstå, at jeg har fået en bedre sultfornemmelse så jeg ved hvornår jeg rent faktisk er sulten og ikke bare spiser for at spise. Det er dog stadig noget jeg arbejder på at forbedre!

4 ⎠ Større tryghed ved det at gå til tandlæge. Jeg har aldrig været glad for at gå til tandlæge. Jeg er ikke en af dem der har været panisk eller noget, men tanken om et tandlægebesøg kunne godt give mig ondt i maven og ødelægge hele min dag. Selvom det er nogle helt andre ting som min almindelige tandlæge ordner sammenlignet med tandlægerne hos Implantatklinik, er jeg ganske enkelt blevet mere glad for at komme hos tandlægen.

5 ⎠ Mere sjov. Invisalign-skinnerne er virkelig diskrete, og jeg læsper slet ikke som jeg gjorde den allerførste dag, men hver gang jeg skifter skinne, skal jeg lige vænne mig til den nye fornemmelse i munden, og dét kan altså godt give anledning til nogle sjove ansigtsudtryk og udtalelser. Herhjemme har vi fx en intern joke om at jeg lyder som Dustin fra Stranger Things (og hvis I ikke har set den serie… KOM I GANG!).

 

Læs også: Invisalign #3 – Sjove opdagelser fra den første uge

 

Jeg er simpelthen så sindssygt glad for min beslutning om at få Invisalign, og jeg ville ønske at jeg havde gjort det noget før. Hver eneste person fra Implantatklinik som har været inde over min behandling har været så søde og kompetente. Kæmpe shoutout til dem (og nej, det bliver jeg ikke betalt for at sige – til gengæld betaler jeg hele behandlingen selv).

…og hey – glædelig Valentinsdag! Jeg glæder mig til at sætte tænderne i denne lyserøde lækkerbidsken senere.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.