Valentinsdessert: Rå rødbedekage med chokoladebund

valentinsdessert-raa-roedbedekage-med-chokoladebund-1

valentinsdessert-raa-roedbedekage-med-chokoladebund-3

valentinsdessert-raa-roedbedekage-med-chokoladebund-2

Er I klar til Valentinsdag i morgen?

Som jeg har nævnt før, er jeg ikke super traditionel når det kommer til den store kærlighedsdag. Det er nok mest fordi det altid bliver så overgjort. Jeg synes det er fantastisk at fejre kærligheden og at dedikere en hel dag til netop dét, men det behøver ikke indebære vulgært store gaver, overraskelser og kærlighederklæringer. For mig kan en hjemmelavet kage være en lige så fin kærlighedserklæring som en dyr gave. Måske endda bedre.

Sidste års valentinsdessert var noget mere simpel end den jeg vil dele med jer i dag. I år har jeg nemlig lavet denne rødbedekage som efter min mening er både ydmyg og overdådig på samme tid. Den er let at lave og smager alt for godt. Så godt at jeg ikke kunne holde mig fra den her til morgen og endte med at inkludere to stykker i min morgenmad… Oh well.

Opskrift på rå rødbedekage

Ingredienser til en Ø18 cm springform:

Bund

Rødbedelag

 • 500 g rødbede, skyllet og skrællet (ca. svarende til 3 store)
 • 300 g* kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
 • 75 g kokossirup
 • 2 spsk loppefrøskaller
 • Saften fra en halv citron
 • 1 tsk vaniljepulver

*denne mængde kræver 2 dåser

Pynt

Fremgangsmåde:

 1. Lav bunden først ved at blende alle ingredienserne sammen i en foodprocessor til en grov masse.
 2. Tryk bunden ud i en springform med bagepapir i og stil den i fryseren.
 3. Lav rødbedelaget ved at blende alle ingredienserne sammen. Jeg brugte en foodprocessor for at gå et lidt mere rustikt udseende så det ikke blev alt for perfekt og rosenrødt. Hvis konsistensen skal være helt glat, bruger man bare en blender i stedet.
 4. Fordel rødbedelaget oven på bunden og stil kagen i fryseren i et par timer. Tag den ud ca. 10-15 minutter inden servering.
 5. Pynt med fx rødbedekrystaller og spiselige blomster som jeg har gjort. Opbevar kagen på køl.

 

Noget jeg virkelig elsker ved denne rødbedekage er, at det ikke er en af de der raw cakes som bliver stenhårde og krystalliserede i konsistensen efter at have været i fryseren. Den her er sååå blød og cremet men stadig med bid og tekstur især fra chokoladebunden. Samtidig er det heller ikke en af dem der falder sammen eller smelter.

Har I planer om at gøre noget særligt ud af dagen i morgen? Jeg skal i hvert fald servere et stykke rødbedekage til nogle af dem jeg allerbedst ka’ li’ ❤️

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.