Invisalign #1 – Første dag som braceface

invisalign-braceface-tandretning-som-25-aarig-christine-bonde-blog-1

Jeg er lige trådt ind af døren efter at have været til min fjerde konsultation hos Implantatklinik København (og nej, det er ikke dén slags implantater…). Den opmærksomme læser har måske bemærket at jeg har nævnt noget om en tandretning, og dét projekt begynder jeg på i dag. I dag var nemlig ikke bare en konsultation, men dagen hvor jeg er blevet udstyret med min første Invisalign-skinne. Jeg er altså hermed blevet braceface i en alder af 25 år.

Det drejer sig dog ikke om de traditionelle togskinner, men derimod om nogle aftagelige, gennemsigtige plastikskinner, i både over- og undermund, som sidder fast ved hjælp af små plastikdutter på nogle af tænderne (antal og placering er helt individuelt). Skinnerne skal sidde på tænderne i 22 timer i døgnet for optimal effekt og kun tages ud i forbindelse med måltider og tandbørstning (læs mere om Invisalign HER). Rent praktisk kræver det ekstra, ekstra, ekstra god tandhygiejne og i øvrigt også rensning af skinnerne, så jeg skal vænne mig til at have tandbørste, tandtråd og diverse sager med mig overalt fra nu af. Det kræver helt sikkert også nogle nye vaner i forhold til spisning da jeg nok skal indstille mig på at snacking bliver alt for bøvlet. Måske ender det med at blive den mest absurde slankekur 😅

Egentlig synes jeg faktisk det er en lidt personlig ting sådan at få lavet en tandretning men jeg har valgt at være åben omkring det og dele det med jer. Jeg kommer til at fortælle meget mere om mine tanker og overvejelser – både dem jeg havde inden jeg tog til første konsultation og dem jeg får undervejs i forløbet. Det er nemlig ikke bare noget jeg gør af kosmetiske årsager, men fordi det virkelig kommer til at gavne mine tænders sundhed. Det er helt klart det funktionelle aspekt der har motiveret mig mest til at kaste mig ud i det her projekt, og det glæder jeg mig virkelig til at dele med jer. Det er nemlig lidt nørdet, and I liiike.

Som sagt kommer jeg til at dele mange flere detaljer om det hele – pris, tidshorisont, min grund til at starte, min oplevelse af Implantatklinik København, mine bekymringer, mine håb for resultatet, fordele, ulemper osv. – men byd endelig ind med forslag til hvad I ellers vil høre om. Jeg har selv været utroligt nysgerrig på andre som har gennemgået eller som er i gang med forløbet, så fyr bare løs med spørgsmål eller andre input.

Nu vil jeg forsøge at få tankerne på noget andet end mad og øve mig lidt på mine s’er som er blevet noget sværere at udtale… #jepjeglæsper #derskalikkegrines #okaydeterfaktisklidtsjovt

Og hvis nogen skulle være i tvivl: Jeg betaler selv hver eneste krone af mit forløb.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Det glæder jeg mig til at følge. Har selv håbløst skæve tænder, og drømmer om at få dem rettet, når økonomien er til det.

  Held og lykke med forløbet :-)

  • Jeg har virkelig også ønsket mig det i lang tid, men der har bare ikke været en mulighed som gav mening for mig hverken økonomisk, tidsmæssigt eller praktisk. Det er lidt vildt at jeg nu endelig har fundet en løsning og er i gang med forløbet 🙂

 • Spændende! Jeg er også selv lige startet på samme forløb hos Implantatklinik Kbh – har haft den første skinne i 2 uger nu. Snacking er blevet noget besværligt ja, haha!

  • Ej hvor sjovt! Er du glad for det so far så? ☺️
   Uha, jeg kan allerede mærke at det bliver en udfordring med det snacking! Haha.

   • Jeg er rigtig glad for det og Sandra er så sød. Men man får godt nok ømme tænder :) men det skal jo gøre ondt, før det gør godt! Haha
    Som du skriver i det nye indlæg, så er det en stor beslutning – også økonomisk. Jeg har stort set de samme problemer som dig. Men det er jo helt vildt, hvad man kan i dag og jeg glæder mig til at se det ske! :)

    • Hun er SÅ sød og meget perfektionistisk, hvilket jeg godt kan lide 😉
     Hvor lang tid er din behandling mon vurderet til at tage? ☺️

     • Til at starte med 1,5 år ca – maks 2! Men nu må man jo skifte skinne hver uge, så jeg går ud fra, at det bliver forkortet en del. Min første periode er i hvert fald på 45 skinner 😊

      • Jeg skal i gennem 37 skinner så jeg har også en lang process foran mig, så det er lidt heldigt at mit forløb starter lige nu hvor de nye “regler” med at skifte skinne hver uge i stedet for hver anden uge træder i kraft 😄

       • Det er så spændende! Det bliver fedt, når man kan begynde at se, at der sker noget 🙏🏼 Glæder mig til at følge med i dit forløb 😊

 • Jeg overvejer også selv samme tur – på trods af en alder på 25 ;-) jeg glæder mig til at høre mere! Og meget gerne lidt om, hvorfor valget netop endte på den type af bøgle!

 • Vil rigtig gerne høre hvordan det har lykkedes dig at spare op og hvad du har måtte ende med at betale :D