Juleboller med figner og hasselnødder (og en rest af risengrød)

juleboller-med-figner-og-hasselnoedder-og-en-rest-af-risengroed-3

juleboller-med-figner-og-hasselnoedder-og-en-rest-af-risengroed-2

juleboller-med-figner-og-hasselnoedder-og-en-rest-af-risengroed-1

At bage boller i julen er ikke ligefrem noget jeg har gjort mig i, og jeg vidste slet ikke at der var noget der hed juleboller. De juleboller som jeg vil dele opskriften på i dag er nok heller ikke ligefrem særligt traditionelle, selvom hovedingrediensen er indbegrebet af jul, nemlig risengrød.

Jep, jeg har bagt boller med risengrød!

Det fungerer  godt, og jeg troede ellers at det ville blive lidt af en udfordring at ramme den rigtige konsistens og undgå at de klaskede fuldstændigt sammen. Det viste sig heldigvis slet ikke at være noget problem. At bage boller til jul kommer helt sikkert til at blive en ny tradition for mig fra nu af!

Juleboller med figner og hasselnødder

Ingredienser til ca. 12 stk:

Fremgangsmåde:

  1. Bland chiafrøene med 2 dl vand og lad det trække i nogle minutter indtil det gelerer.
  2. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  3. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål. Tilsæt hasselnødder og figner.
  4. Blend risengrøden sammen med de resterende 2 dl vand.
  5. Bland alle de våde ingredienser sammen med de tørre og rør det hele godt sammen til en sammenhængende dej. Dejen vil være klistret. Lad den hvile i 5 minutter.
  6. Kom lidt vand på hænderne, form 12 små boller og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag bollerne i 20 minutter og lad dem køle af på en kold bagerist. Bollerne vil være lidt klistrede indeni hvis man skærer i dem med det samme, men når de er kølet af, får de en luftig midte.

 

Mmmh. Der kan altså komme andre lækkerier end risalamande ud af en rest af risengrød! Jeg ville sådan ønske at jeg havde noget tilbage af min hjemmelavede nutella, da jeg tog disse juleboller ud af ovnen. Det ville ha’ været et match made in heaven! Jeg endte med at spise dem helt uden noget, og dét fungerede også upåklageligt.

 

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Mums! Jeg skal lave risengrød imorgen, og bliver vist nødt til at sørge for at der er en ordenligt rest tilbage 😁 Med alle de mande muligheder der er med risengrødsrester 😍

    • Hehe, ja, nu kan det jo ligefrem udgøre et problem hvis man IKKE ender med at have en rest tilbage 😄