Små pandestegte fladbrød med rosmarin og nigellafrø

smaa-pandestegte-fladbroed-med-rosmarin-og-nigella-3

smaa-pandestegte-fladbroed-med-rosmarin-og-nigella-1

smaa-pandestegte-fladbroed-med-rosmarin-og-nigella-2

For at være helt ærlig er jeg allerede ved at være træt af julemad. Jeg har ikke engang været til en eneste julefrokost eller lignende, men til gengæld har jeg eksperimenteret med (og spist) så meget julemad i mit eget lille køkken, at jeg i hvert fald har brug for en lille pause fra alt der indebærer kanel, appelsin, nellike, rødkål og alt det der. Det eneste jeg faktisk stadig har lyst til er risengrød, og det er altså meget ulig mig. Jeg har aldrig været den store fan af risengrød, men jeg må indrømme, at denne opskrift har ændret på det. Måske har det også noget at gøre med at det er gået op for mig, hvor mange andre lækkerier man efterfølgende kan lave med en rest af risengrød…

Noget som for mig står i stærk kontrast til den danske julemad er eksotisk mad fra eksempelvis det indiske køkken. Det var i hvert fald det jeg lod mig inspirere af da jeg lavede disse pandestegte fladbrød, som rent smagsmæssigt nærmest er en krydsning mellem naanbrød og madpandekager. Jeg har spist dem som en lille ekstra ting ved siden af en salat, men de fungerer også glimrende som en snack med lidt dip – fx denne myntepesto.

Opskrift på pandestegte fladbrød

Ingredienser til 10 stk:

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen.
  3. Smelt kokosolie på en varm pande.
  4. Form 10 små pandekager med fingrene og steg dem i få minutter på hver side indtil de har fået en gylden farve.
  5. Lad til sidst de små fladbrød køle af på en kold bagerist.

Prøv også: Salte kikærtekiks med rosmarin

Hvad spiser I i disse dage lige inden det snart går løs med den helt store julemiddag?

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.