En madbloggers bekendelser

en-madbloggers-bekendelser-1

{ Opskriften til kagen på billedet findes HER }

Jeg vil egentlig ikke klassificere min blog som en decideret madblog, for jeg skriver trods alt også om andet, men alligevel er jeg nok et meget godt eksempel på en madblogger. I løbet af det sidste lange stykke tid har jeg i hvert fald bemærket flere og flere tendenser hos mig selv, som helt sikkert er opstået på grund af del del af mit arbejde som består i at blogge om mad. Nogle af tendenserne kan andre bloggere måske nikke genkendende til, men jeg tænkte også at dette indlæg især kunne være interessant for dem der ikke ved hvad der egentlig foregår bag kulissen og i hovedet på en madblogger.

Her er 12 ting jeg som madblogger nok må gå til bekendelse med:

 

1 ⎠ Når jeg går forbi en container eller noget byggerod på gaden, kan jeg simpelthen ikke lade være med liiige at kigge om der skulle være noget materiale jeg kunne bruge til en fotobaggrund. Pap, træplanker, metalplader, gamle skabslåger, fliser, hylder, mdf-plader… Det er jo utroligt hvad folk smider ud! De  da vide at der sidder en nørdet madblogger derude som helt klart mangler en fotobaggrund til samlingen.

2 ⎠ Generelt er der gået lidt samlermani i den med de fotobaggrunde. Jeg er i hvert fald ret glad for at jeg har et sted hvor jeg nemt kan gemme dem væk, så de ikke står fremme i stuen og skriger: “HER BOR EN NØRD”. At jeg snart får et pladsproblem er en anden sag…

3 ⎠ Hvis jeg kommenterer på et billede og skriver noget i retning af “Smuk tallerken”, kan det selvfølgelig godt være på grund af det lækre og indbydende indhold, men som oftest er det altså selve tallerkenen jeg refererer til.

4 ⎠ Lige som det gør sig gældende med fotobaggrunde er jeg også næsten altid på jagt efter nyt regi så som skåle, tallerkener, fade og bestik, og jeg betragter det sådan set som min form for legetøj.

5 ⎠ Min computer bliver meget ofte udsat for fedtede fingre fordi jeg pludselig har gang i noget i køkkenet som har potentiale til at komme på bloggen, og så skal det altså gå stærkt med at få noteret mål og ingredienser.

6 ⎠ Modebloggere og andre “Dagens outfit”-typer kan nok genkende min frustration over at lyset forsvinder så hurtigt her i vinterhalvåret og at det er et kæmpe First World problem! I mit hoved er sidste chance for at skyde et godt billede omkring kl. 14, og den tidsbegrænsning kan altså godt være stressende. Jeg vil hellere vente med at tage billederne til dagene efter, end jeg vil tage nogle grimme billeder fordi klokken har passeret 15.

7 ⎠ Jeg kan sagtens finde på at købe en ingrediens alene fordi den er pæn og jeg derfor bare have den med i en opskrift og dermed på et billede. Man er vel æstetiker.

8 ⎠ Jeg forstår ikke pointen i at bruge stock photos på en madblog. Jo, jeg er da helt med på at det er tidsbesparende, men hvis ikke man gider investere den tid det tager at producere sit eget indhold, hvorfor så ikke bare lave en blog hvor man kan undgå det?

9 ⎠ Når jeg bladrer i gennem en kogebog, er det med nogle helt andre øjne. Jeg gør selvfølgelig som de fleste – kigger på om opskrifterne lyder spændende og om maden ser fristende ud – men jeg kigger i højere grad også på layoutet af kogebogen, hvordan fremgangsmåden er formuleret, og mest af alt kigger jeg på billederne. Kvaliteten, stemningen, lyset, farverne, udtrykket og æstetikken som helhed (og selvfølgelig baggrund og regi, jf. punkt 2 og 4).

10 ⎠ Jeg har intet imod at tiltrække mig opmærksomhed på offentlige spisesteder når jeg 1) tager mit kæmpestore kamera frem og 2) når jeg stiller mig op på stolene eller på anden måde finder den allerbedste stilling (der som regel også er den mest opsigtsvækkende) for at få det perfekte billede.

11 ⎠ Mit køleskab indeholder næsten altid rester fra et photoshoot eller retter som skal skydes på et senere tidspunkt (og Gud hjælpe den der kommer til at spise af dem og ødelægge det visuelle udtryk!).

12 ⎠ Jeg laver gerne et mindre krydsforhør af dem der smager min mad for at høre hvad de synes om den. Og jeg er altså ikke kun interesseret i at høre om smagen, men også udseende, tekstur, duft, om den mætter, om den minder om noget de har smagt før, om de kunne finde på selv at lave den osv.

Jeg håber I synes det var bare en lille smule underholdende, for jeg tror helt sikkert at jeg er nødt til at fortsætte listen på et andet tidspunkt 😉

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Haha jeg er så enig i næsten alle punkter og kan nikke genkendende til det meste. Især det med regi og plader – storskrald er jo guld for en fotonørd haha. Og så er det altså ikke kun computeren herhjemme der bliver udsat for fedtede fingre. Har nogle gange oplevet et ret fedtet kamera 🙈 Og så er min kæreste vist heller ikke begejstret for det med dagslyset – man bliver ikke ligefrem populær når kagen ikke må spises før næste dag fordi man lige skal tage billeder ;)

    God jul ❤️😊