Hvis du nu tilfældigvis skal holde søndagsbrunch i morgen (eller har fået lyst til det nu), er det her altså et godt bud på noget du kunne servere. 100% feel good food med efterårssmag der med garanti gør noget godt for hyggen. Lyden og ikke mindst duften af et tændt vaffeljern er i hvert fald noget af det hyggeligste jeg kan komme i tanke om på en kold søndag.
Og nej, det er ikke en stavefejl. Der er ikke chiafrø i denne opskrift men derimod chaikrydderi. Faktisk er det bare krydderierne fra en tepose. Helt præcist har jeg brugt chaiteen fra Pukka med vaniljesmag. Jeg er vild med chaite og kan drikke det anytime, men især nu hvor efteråret er over os og julen nærmer sig, har jeg endnu mere lyst til det. Efterårsinspirationen kommer selvfølgelig også fra græskarret som jeg har brugt i opskriften for at give en god konsistens.
Se også: Nemme bananvafler med chokoladesauce
Opskrift på chaivafler
Ingredienser til 8 vafler:
- 4 små bananer (235 g)
- 200 g bagt græskar (eller græskarpure)
- 150 g majsmel
- 1 ½ dl vand
- Indholdet af 2 breve chaite (4 g)
- 15 g kokosolie
- 1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
- Opvarm et vaffeljern eller Tefal Snack Collection med vaffelpladerne i.*
- Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
- Bag vaflerne i 8-10 minutter.
- Top fx med denne chokoladesauce + frisk frugt eller bær.
*Alternativt vil vaflerne sagtens kunne laves som små, tykke pandekager på panden.
Forresten… Jeg ved ikke om det overhovedet er noget I lægger mærke til, men jeg er begyndt at angive det på mine opskrifter når de er veganske og glutenfri. Det fremgår af overskriften som henholdvis V og GF. Bare lige til info. God weekend!
Tefal Snack Collection (inkl. vaffelpladerne) kan købes HER
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)