Varm quinoasalat med sødkartoffel

VARM QUINOASALAT MED SØDKARTOFFEL VARM QUINOASALAT MED SØDKARTOFFEL

Noget jeg sætter stor pris på ved at være på ferie i mine forældres sommerhus er, at vi ikke er tvunget til at spise på et hotel eller at gå ud at spise på restaurant hele tiden. Jeg synes det er SÅ skønt at vi kan lave mad i vores eget køkken hver dag. Det har selvfølgelig først og fremmest noget at gøre med at jeg virkelig godt kan lide at lave mad (især til dem jeg elsker), men det er også fordi jeg nyder at gå på opdagelse i de franske supermarkeder hvor udvalget af råvarer er helt anderledes end derhjemme.

Den anden aften freestylede jeg lidt med de råvarer vi lige havde i køkkenet, og resultatet blev denne fyldige salat. Jeg spiste den som den var, mens resten af slænget spiste den som tilbehør til noget forskelligt kød. Eftersom vi er 6 personer (min kæreste, mor, far, søster, svoger og mig selv) bliver der en kæmpe portion ud af denne opskrift:

2,5 dl quinoa
2 meget store sødkartofler
150 g frisk spinat eller krølsalat
3 små squash
2 håndfulde cashewnødder
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 spsk tørret paprika

Kog quinoaen efter anvisningen. Sæt dem evt. i blød dagen før eller rist dem i en gryde i et par minutter for at gøre dem lettere at fordøje og for at fjerne bitterstofferne. Skræl sødkartoflerne, skær dem i små stykker og kog dem indtil de er møre men stadig med en smule bid i. Mens quinoaen og sødkartoflerne tilberedes, skæres squash i små tern. Kom dem i en stor skål sammen med spinat, basilikum, cashewnødder og paprika. Tilsæt quinoa og sødkartofler til sidst og bland det hele godt rundt.

Jeg lavede desuden en dressing af dijonsennep, lidt vand og citronsaft som lige spiffede salaten op!

Translation: I made this salad for us the other night, freestyling a bit with some of the stuff we had in the kitchen. This recipe more than enough for 6 people, and it’s very, very satisfying.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.