Frankrigs svar på Whole Foods: BIOMONDE

Biomonde Sainte-MaximeBiomonde Sainte-MaximeBiomonde Sainte-Maxime
Biomonde Sainte-MaximeBiomonde Sainte-Maxime
Biomonde Sainte-Maxime
Biomonde Sainte-Maxime

Så er jeg her igen! I Frankrig altså. Mit andet hjem. Stedet hvor jeg har holdt ferie de sidste 12 år i mine forældres sommerhus.

Faktisk har jeg allerede været her i knap en uge, og jeg synes (som alle andre mennesker der er på ferie) at tiden går alt for stærkt. Den første dag hernede føltes dog som verdens længste dag eftersom vores kufferter var strandet i lufthavnen i Amsterdam. Da mine kontaktlinser lå i kufferten, betød det at jeg måtte rende rundt som en blind høne med dundrende hovedpine i 40 graders varme. Ikke ligefrem den bedste start på ferien. Note til mig selv: pak rigelige mængder kontaktlinser i håndbagagen næste gang!

Lørdag eftermiddag blev jeg heldigvis genforenet med min kuffert, og derudover fik jeg en meget pæn kompensation fra min forsikring. Det faldt rimeligt heldigt sammen med at vi netop havde planlagt en tur til hvad jeg kalder for økoland. For et par år tilbage fandt vi ud af at der lå en super lækker helsekostforretning kombineret med et plantecenter, Botaniq, i nærheden af hvor vi bor. Jeg har været der masser af gange, og jeg bliver lige begejstret hver gang. Det er egentlig ikke som sådan en helsekostforretning – i hvert fald ikke som jeg kender dem hjemme i Danmark, for udvalget er meget større og indebærer bl.a. også masser af frugt, grønt, blomster, havegrej osv. – men jeg vil dog heller ikke kalde det et decideret supermarked. Jeg har altid tænkt på Botaniq som en pendant til Whole Foods, men dét har ændret sig efter at jeg for et par dage siden opdagede Biomonde. Jeg eeeelsker Botaniq og vil uden tvivl stadig handle der, men Biomonde er langt mere sammenlignelig med Whole Foods. Biomonde er en stor kæde af økologiske supermarkeder som åbenbart ligger flere steder i nærheden af mine forældres sommerhus. Det er mig en gåde hvorfor jeg først har opdaget det nu, men hoooooold nu op hvor er jeg glad for at jeg gjorde! Et økologisk supermarked… Et supermarked KUN med økologi? Seriously?!?? HVORFOR har vi ikke sådan noget i Danmark?

Jeg har allerede besøgt Biomonde 2 gange på 3 dage, og med ekstra penge på lommen pga. min kufferts forsinkelse har jeg altså fået købt et par ting eller to… Jeg har blandt andet fyldt indkøbskurven med basilikum, blåbær, gurkemeje, kombucha (ny afhængighed, that’s for sure!), kokosvand, kakaonibs, tahin, kefir, dijonsennep, 100% chokolade, gojibær, morbær, chaite, carobpulver (…endnu en ny afhængighed faktisk), bourbon vanilje, lucernespirer, risnudler og en helt masse andet! Og jeg er slet ikke færdig. Gad vide hvor mange gange jeg skal derud inden ferien er slut?

Translation:  I’m currently in France, spending my summer holiday in my parents’ summer residence, something I’ve done for the last 12 years. A couple of days ago I came across this supermarket called Biomonde. What’s special about is that it’s an organic supermarket! How cool is that? I wish we had that in Denmark. I already visited Biomonde twice and bought a looooot of good stuff! But I’m not done. I wonder how many times you can visit the same supermarket in 2 weeks?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.