Pestosnegle er egentlig bare en anderledes udgave af de måske lidt mere kendte pizzasnegle. Dejen til disse pestosnegle kan også sagtens bruges til at lave almindelige pizzasnegle. Måske skulle man prøve med en helt anden version og helt nyt fyld?
Se også: Sunde kanelsnegle (glutenfri og vegansk opskrift)
Opskrift på glutenfri pestosnegle
Ingredienser til 12 små stk. (plus enderne):
Dej
- 2 dl g fuldkornsmajsmel
- 1 dl g fulkornsrismel
- 1 spsk pulveriserede loppefrøskaller
- 2 ½ dl lunken vand
- 1 tsk tørgær
- 1 tsk Maldon salt
Grøn pesto
- Jeg brugte denne (som er vegansk)
Hjemmelavet rød pesto
- 1 dl soltørrede tomater
- 30 g pinjekerner
- 1 stor håndfuld friske basilikumblade
- 1 tsk tomatpuré
- 2 forårsløg
- 1 tsk hvidløgsgranulat
- Salt & peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
- Start med at lave dejen ved at blande alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Kom det lunkne vand i skålen lidt af gangen og rør rundt imens så dejen samler sig.
- Lad dejen hvile mens den røde pesto laves. Alle ingredienserne blendes sammen i en blender.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede tykkelse.
- Smør godt med pesto ud over hele dejen. Jeg brugte ca. halvdelen af den røde pesto og ca. 2 store spsk af den grønne pesto så jeg fik 6 af hver.
- Rul forsigtigt dejen sammen og skær pestosneglene i den ønskede tykkelse.
- Bag pestosneglene i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
De er geniale til den sunde madpakke, men de fungerer også glimrende som en let snack. Faktisk også som morgenmad kan jeg hilse og sige ?
Indlægget indeholder affiliate.