Sunde kanelsnegle (glutenfri og vegansk opskrift)

sunde-kanelsnegle-glutenfri-og-vegansk-opskrift-1

sunde-kanelsnegle-glutenfri-og-vegansk-opskrift-2

sunde-kanelsnegle-glutenfri-og-vegansk-opskrift-3

Sunde kanelsnegle i en udgave der både er vegansk og glutenfri? Jep, det findes. Og bare rolig – det betyder ikke at der er sparet på noget. Kanelsneglene her har en sprød kant og en blød midte med masser af snask der i dén grad tilfredsstiller den søde tand. Meltyperne gør også at sneglene hverken bliver tørre eller stenhårde som de godt kan blive hvis man bruger meget groft mel. At der dufter fantastisk i hele køkkenet (og i mit tilfælde hele lejligheden) både under og efter bagningen er også en dejlig bonus.

Sunde kanelsnegle

Ingredienser til 8 stk (plus de knap så pæne men lige så lækre ender):

Dej

Remonce

  • 125 g udstenede dadler
  • ½ dl vand
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk ægte kanel

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Kom det lunkne vand i skålen lidt af gangen og rør rundt imens så dejen samler sig. Den vil være lidt klistret i starten men bliver nemmere at arbejde med efter små 10 minutter.
  4. Mens dejen hviler laves remoncen ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
  5. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede tykkelse.
  6. Smør remoncen ud på hele dejen og rul den forsigtigt sammen.
  7. Skær sneglene i en tykkelse på ca. 2-3 cm.
  8. Bag kanelsneglene i midten af ovnen i ca. 25 minutter. Kanterne skal være let gyldne og sprøde mens midten stadig er blød og saftig.

I princippet kan man bruge hvilken som helst form for glutenfrit mel i denne opskrift. Jeg tror fx at hirsemel, boghvedemel og/eller fuldkornsrismel vil fungere lige så godt. Jeg valgte at bruge majsmel fordi det har en naturlig sødme, og quinoamelet var lige det jeg havde ved hånden (og så kunne det samtidig dæmpe den gule farve fra majsmelet). Jeg bruger tørgær af den simple grund at jeg synes det er lettere at arbejde med end almindeligt gær og nemt giver glutenfrit bagværk lidt mere luft og bedre bindeevne. Der er altså ikke nogle særlige sundhedsfordele eller andre fancy pancy tricks. Jeg betragter dem som sunde kanelsnegle fordi de er hjemmelavede, indeholder gode råvarer og er fri for det hvide, raffinerede sukker. For dem der er glutenallergikerere (eller bare sensitive som mig selv) er der selvfølgelig også et ekstra sundhedsaspekt dér.

TIP: Opgradér kanelsneglene med en fyldig chokoladesauce som topping. Opskriften finder du HER.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hej,
    Jeg overvejer at lave disse en morgen, men ville høre om man kan lave dejen i forvejen og så bare bage dem om morgenen? Eller endnu bedre om du tror man kan gøre det helt klar og bare bage selve kanelsneglene om morgenen?

    Ellers, hvordan smager de dagen efter (evt. opvarmet)?
    På forhånd mange tak!
    Ha’ en skøn dag