Københavns bedste burger (økologisk, glutenfri, vegansk)

byens-bedste-burger-hope-bar-koebenhavn-1

byens-bedste-burger-hope-bar-koebenhavn-2

byens-bedste-burger-hope-bar-koebenhavn-5

Jeg har fundet den bedste burger i København! I hvert fald i kategorien som er både økologisk, glutenfri og vegansk. Umiddelbart skulle man tro at dén kategori var ret begrænset, men i København er der efterhånden en del steder som serverer den slags burgere. Den bedste findes efter min mening på Hope Bar.

Byens bedste burger – eller hvad?

Jeg er udmærket klar over, at der er mange som har en helt anden holdning til, hvad den ultimative burger skal bestå af, men hvis man går op i økologi, bæredygtighed, det plantebaserede univers, naturligt glutenfri ingredienser og nytænkning inden for mad, så er burgeren fra Hope et must try. Man får simpelthen det hele på én gang og det endda uden at blive ruineret. Jeg er i hvert fald utroligt imponeret over at man kan få sådan en lækker burger plus en omgang fritter af sød kartoffel for lige omkring 100 kroner.

Det skal lige siges at burgeren som udgangspunkt ikke er vegansk. Den serveres nemlig med en mayonaise eller dressing som indeholder gedeost, men man kan sagtens ændre det til en omgang avocado mash hvilket min søde veninde Mathilde og jeg gjorde. Bollen er så, så, god – luftig indeni og sprød udenpå (men uden at den skærer i ganen) – og bestemt ikke kedelig og cementagtig som glutenfrit bagværk nogle gange desværre godt kan være. Bøffen som er lavet på rødbede er også super lækker i både konsistens og smag, og jeg tror at selv skeptikere ville være ganske godt tilfredse med at sætte tænderne i den. Vi fik i øvrigt en matcha latte med mandelmælk som nærmest forjener sit helt eget “Byens bedste”-indlæg. Wow, den var god!

Hope ligger på Larsbjørnsstræde, en sidegade til Strøget, og på én af væggene i den lille, hyggelige cafe kan man læse følgende ord skrevet med den fineste guldskrift:

“Hope has a goal. To serve tasteful beautiful food with a lot of empathy for our planet. In the big picture we serve local, seasonal, plant-based & organic food.”

Det er altså en filosofi jeg kan lide! Passioneret, ambitiøst, uden løftede pegefingre, simpelt og jordnært. Jeg er vild med Hope, og jeg synes virkelig de fortjener noget opmærksomhed. Har I været forbi og smage på byens bedste burger eller nogle af de mange andre lækre sager?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.