Hjemmelavet chokoladesauce – perfekt til sommerens is

Chokoladesauce til sommerens hjemmelavede is3Chokoladesauce til sommerens hjemmelavede is2Chokoladesauce til sommerens hjemmelavede is1

Hjemmelavet chokoladesauce som passer til hvilken som helst slags dessert der lige skal opgraderes med lidt choko. Den fungerer bare SÅ godt til is og giver virkelig den klassiske Sundae-is baghjul!

I går eftermiddags da jeg begyndte at tænke på hvad vi skulle have til aftensmad, fik jeg sindssygt meget lyst til is. Jeg kunne simpelthen ikke overskue at vente med det helt til desserten, så jeg besluttede mig for at lave is til aftensmad. Yeeees. Så er det altså sommer! Eller? Ikke at jeg behøver et sæsonskifte som undskyldning for at lave is til aftensmad men anyways.

Det gav mig mulighed for at teste opskriften på en chokoladesauce som jeg har lavet lidt tilfældigt en del gange. Kombinationen af den cremede karamelsmag fra dadlerne og den salte, dybe nøddesmag fra sesamsmørret er så VILD! Jeg havde SÅ meget lyst til at gøre dét her.

Som sagt er den genial til is, men jeg bliver nødt til at teste den på nogle pandekager næste gang jeg laver den. Andre forslag?

Hjemmelavet chokoladesauce 

Ingredienser (til ca. 2 portioner is som her):

  • 100 g udstenede dadler
  • 25 g mørk tahin (ca. 1 stor spsk)
  • 20 g kakao
  • ½-1 dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en blender indtil den ønskede konsistens opnås.
  2. Hvis du vil bruge saucen til at dekorere en is, kan du komme den i en helt almindelig frysepose, klippe et lille hul og slå kreativiteten løs.

This is what yesterday’s dinner looked like. Nicecream for dinner? Oh yes. The most amazing part about yesterday’s dinner was the chocolate sauce though. Ohh my God, it’s so delicious. The creamy caramel flavor from the dates combined with the salty, rich, and nutty flavor from the tahini is insanely good.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.