Forbandede p-piller #4 – Jeg giver snart op

_MG_0765

Sidste gang jeg snakkede om de forbandede p-piller var jeg faktisk ret fortrøstningsfuld. Min krop viste tegn på at den var ved at finde sin balance igen, og jeg havde på fornemmelsen at alt nok skulle falde på plads stille og roligt.

I dag, knap 4 måneder senere, er det lidt en anden følelse jeg har omkring det hele. Jeg er nået til et punkt hvor det er så godt som umuligt for mig at være bare en lille smule positiv, fordi jeg er så frustreret, vred, irriteret og ked af det over at jeg stadig ikke føler mig 100% som mig selv på grund af de forbandede p-piller. Jeg føler at jeg gør alt det rigtige for at give min krop de bedste forudsætninger for at hele sig selv og komme tilbage i balance på den mest naturlige og skånsomme måde, men den samarbejder bare ikke. Jeg synes virkelig også at jeg er tålmodig, men lige nu har jeg bare en følelse af at det hele er uretfærdigt og håbløst.

Gennem et halvt år har jeg gået hos en ernæringsterapeut, og jeg har helt sikkert fået en masse værdifuld vejledning og forståelse, men jeg havde bare håbet på at jeg nu, så mange måneder senere, ville have det væsentligt bedre. Siden mit p-pille-stop i august 2014 har jeg haft min menstruation 4 gange, så den er altså (heldigvis) ikke helt udebleven, men helt ærligt så bekymrer det mig virkelig at min cyklus stadig ikke er regelmæssig. Jeg har den sidste måneds tid også forsøgt mig med zoneterapi hos en virkelig dygtig behandler som har stor erfaring med fertilitet hos kvinder, men umiddelbart har det ikke haft en ønskede effekt. I hvert fald ikke endnu.

Det begynder virkelig også at kunne mærkes på pengepungen, for det er, ironisk nok, langt fra billigt at behandle sig selv på en naturlig, holistisk måde. Lige nu har jeg i hvert fald ikke råd til at fortsætte i hverken ernæringsterapi eller zoneterapi, og jeg har også valgt at skære mine kosttilskud ned til et minimum og kun holde fast i dem som jeg på nuværende tidspunkt føler er absolut nødvendige.

Læs også: Forbandede p-piller #1 – Da jeg startede & Forbandede p-piller #2 Da jeg stoppede

Så hvad nu?

Noget af det jeg virkelig skal blive bedre til er at stresse af. Jeg har fundet ud af at jeg er utroligt sensitiv over for stress – faktisk bare utroligt sensitiv generelt – så jeg bliver nødt til at gøre en større indsats for at minimere det. Det er, af en eller anden grund, utroligt svært for mig at få brugt 5-10 minutter på meditation hver dag, på trods af at jeg virkelig tror på at det vil hjælpe mig. Og det er jo egentlig åndssvagt, ikke? Hvis nogle af jer har nogle gode råd i den forbindelse vil jeg virkelig blive glad hvis I ville dele dem i kommentarfeltet!

Jeg er altså overbevist om at jeg skal arbejde mere med det mentale. Faktisk har jeg så sent som i går lavet en aftale med en psykolog der skal hjælpe mig med at give slip på alle de negative følelser som jeg har ophobet pga. alt det her. Særligt dét at jeg ikke bliver taget alvorligt af min læge påvirker mig virkelig meget, og så er jeg generelt bare ked af det og bekymret over at min krop ikke fungerer.

Min plan er dog også at få taget nogle nye blodprøver som opfølgning på dem jeg fik taget sidste år. Jeg er forberedt på at det nok igen bliver en udfordring at overtale min læge til at tage dem, men sådan er det bare. Jeg skal selvfølgelig have undersøgt om jeg stadig har nogle næringsstofmangler, og så vil jeg have testet mine kønshormoner igen. Sidstnævnte er jeg muligvis nødt til at bruge nogle penge på at få testet hos Nordic Labs, da de kan lave nogle mere præcise tests. Derudover skal jeg om nogle måneder have lavet en ny ultralydsscanning for at se om der stadig er cyster på æggestokkene. Eftersom der pt. også er meget der tyder på at min lever er overbelastet og stadig kæmper for at skille sig af med de syntetiske hormoner fra pillerne, er det også noget jeg har fokus på. Det skal måske have sit helt eget indlæg hvad jeg gør for at give leveren en hjælpende hånd.

Jeg har virkelig nået et low point i alt det her, og selvom der virkelig er en opgivende tone i det her indlæg, håber jeg det kan hjælpe nogle af jer der måske er i samme situation. Forhåbentlig kan det også sætte lidt mere fokus på at det er fucking frustrerende at være i den her situation og at man virkelig har brug for at blive taget alvorligt.

My fourth post about getting off the pill. I’m not really positive about it at the moment, and honestly I feel like giving up.

 

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • I feel your pain.
  Jeg stoppede også selv mine p-piller i 2014, der gik næsten et år, også pludselig kom der gang i det hele. Jeg har som dig købt mig fattig i diverse holistiske behandlinger, men det var kinesisk akupunktur der hjalp mig. Man lægger i undertøj også kommer hun nåle på bestemte punkter på kroppen. Så lægger man ellers 30 min. Jeg gik der 6-7 gange også stoppede jeg fordi jeg fik hvad jeg ønskede: min menstruation igen!

  Jeg kan anbefale denne fremragende side med alt muligt info: http://natural-fertility-info.com/how-to-get-your-period-back.html

  Desuden kan jeg anfebale Dong Quai tilskud ( I know endnu et).
  Du er sikkert allerede på vitex, ellers er det også en anbefaling her fra.

  Må jeg spørge om du får bumser? Selvom jeg har fået min cyklus igen, så får jeg bumser og min cyklus svinger da også mellem 28 – 36 dage, så jeg er nok stadigvæk ikke helt i mål..

  • Tak <3
   Akupunktur har jeg prøvet én gang (dog i forbindelse med noget andet), og jeg syntes ikke det var særligt rart, så jeg har nok ikke rigtigt mod på at prøve det igen. Jeg vil helt sikkert lige tjekke linket ud :-) Både Vitex og Dong Quai har jeg også prøvet i både korte og lange perioder samt sammen og hver for sig.
   En måned efter at jeg stoppede med p-pillerne slog min hud fuldstændig ud med decideret acne som jeg aldrig har haft før. Min hud er stadig ikke lige så fin som den var før, og det har højst sandsynligt noget at gøre med at min lever stadig har svært ved at skille sig af med de syntetiske hormomner, men det er heldigvis slet ikke lige så slemt som det har været.

   • Har du nogle lever-understøttende tips du har lyst til at dele?

    Jeg propper mig med rødbeder i min morgen-Smoothie. Men ellers har jeg faktisk ingen ide om hvad jeg ellers kan støtte min lever med?

    • Det skal lige siges at jeg ikke er ekspert på området – og i øvrigt lidt skeptisk omkring det – men jeg er blevet anbefalet af min ernæringsterapeut at supplere med Ipe Roxo og marietidsel. En leverskylning kunne også være en mulighed, men det er ikke noget jeg har mod på lige pt. Dog har jeg kastet mig ud i kaffeskylninger som jeg afprøver i en måneds tid.

 • Wow… Jeg har læst med fra dit første p pille indlæg, så jeg forstår godt du er frustreret.
  Min mening er at du skulle droppe alt det med psykolog osv, fordi først behandlede du dig selv indvendigt (med mad og kosttilskud) og nu er du blevet så stresset, at du skal dig af dig selv på en helt anden måde.
  Gå i stedet for til yoga (hatha eller yin yoga), så du kan slappe af indvendigt, spis noget godt, som dine tarme kan få ud af ( fx a38, cultura). Læs evt tarme med charme.
  Som sagt er det bare min mening og du kan gøre hvad du vil med den…

  • Tak for din kommentar, Victoria :-)
   Jeg har haft fokus på det mentale hele vejen igennem, men jeg kan mærke at det er noget jeg skal koncentrere mig endnu mere om. Yoga dyrker jeg også, men jeg tror at jeg skal prøve det i en blidere form, fx Yin yoga. Kostmæssigt tror jeg ikke rigtigt der er så meget mere jeg kan gøre. Hvis det ér PCOS jeg har, er der simpelthen så mange forskellige holdninger til, hvordan man mest optimalt sammensætter sin kost, så det er meget forvirrende at navigere i.

 • Appen Headspace er mit bedste tip -jordnær meditation med gode animationer til at forklare hvorfor vi mediterer

  • Enig, den er faktisk ret god :-) Den er nemlig heller ikke alt for “langhåret”.

   • Jeg ville også anbefale Headspace – især pakken “Change” synes jeg indtil videre har været virkelig god og brugbar til at arbejde med fysiske, følelsesmæssige og tankemæssige forandringer.

 • Hej,
  Er du blevet undersøgt for PCO og PCOS? Jeg har læst flere læge beskriver uregelmæssig menstruation og andre gener efter p-pille stop oftes ikke skyldes pillerne, men at PCO og PCOS igen bliver aktiv (p-pillerne hæmmer symptomerne).
  Håber du snart får det bedre.

  Kram

  • Tak, Julie <3
   Som jeg også har skrevet i et af de tidligere indlæg, vurderede min læge ud fra mine symptomer at jeg havde PCOS og at den eneste løsning var at begynde på p-piller igen. Det er jeg bare ikke interesseret i, da det for mig mere er symptombehandling frem for en reel løsning af det underliggende problem. Efter en ultralydsscanning vurderede gynækologen at det ikke nødvendigvis var PCOS, men at jeg helt klart skulle reagere på symptomerne og særligt hvis menstruationen fortsat udeblev ca. 2 år efter p-pille-stoppet, hvilket er til august i år.

 • Nu har jeg fulgt med i alle dine p-pille indlæg, og puha hvor er det ærgerligt, at man ikke bliver oplyst noget bedre omkring bivirkninger inden man påbegynder. Jeg gik heldigvis først selv på p-piller som 19-årig (Cilest), og stoppede året efter, da de udgik. Jeg fik dog Malonetta som substitut, men valgte dog at droppe pillerne helt, fordi jeg ikke ville fylde min krop med det skidt. Jeg er så glad for min beslutning, selvom min hud ligesom dig fucked helt op, også selv kun med 1 år på p-piller. Jeg har først efter to år fået styr på det. Jeg vil aldrig nogensinde tilbage på p-piller, selvom jeg heldigvis ikke nåede at være på dem særlig længe. Jeg synes alligevel de nåede at få hele mit system ud af balance, jeg har dog heldigvis stadig min menstruation, også dengang jeg lige gik af pillerne. Jeg har desværre ikke så meget at byde ind med i forhold til PCOS, men synes virkelig alle på p-piller eller kvinder der overvejer p-piller burde læse din historie. Jeg har i hvert fald taget nogle af kosttilskudene til mig, da jeg er begyndt på hormonspiral, og fået kæmpe urenheder på hagen. :(

 • Acne, uønsket hårvækst, ustyrlig cyklus, oppustet, infertilitet, gennemblødt af sved om natten… Og cyster. Sådan ser min hustrus pcos ud. Indtil videre har det mest effektive været fokus på insulin og respons været det mest effektive, KISS og LCHF. Hvis du ser overlap til din situation kan du måske bruge det som inspiration til ting at eksperimentere med?
  Pøj pøj med det ihvertfald, det er frustrerende når kroppen ikke synes at spille bold

  • Tak for tip, Søren ? Jeg er også blevet anbefalet at prøve noget ala LCHF og KISS hvis det er PCOS jeg har, men det ved jeg bare ikke endnu.

 • Åh! En møgsituation. Jeg har også taget p-piller i mange år og oplevede samme gener da jeg stoppede. Jeg blev opereret for en stor cyste på den ene æggestok lige inden jeg blev gravid med Augusta.
  Ift. meditation:
  Prøv at kigge forbi time2be.dk – hun er superdygtig og har mange gratis guidninger. Korte og lange. Jeg er faktisk lige ved at skrive et blogindlæg om siden og meditation.
  Stort knus
  Anne

  • Uha, jeg håber ikke mine cyster vokser sig SÅ store ? Men når man vælger at fjerne sådan én operativt, er det vel også fordi den giver smerter og ikke bare er et problem ift. ægløsning?
   Jeg vil lige tjekke siden ud! Tak, Anne ?

   • Her var det faktisk netop ægløsning, der var problemet. Den var så stor, at der kun var chance for at blive gravid hver anden gang. Jeg vil snart scannes igen for at se om jeg – postgraviditet – er cystefri. Håbe håbe.
    Kh Anne

 • Jeg er i samme situation som dig. Jeg har været på p-piller on and off, siden jeg var 15. Jeg er 22 i dag. Jeg har ingen idé om, hvornår jeg får min menstruation tilbage. Desuden har jeg en relativt lav fedtprocent, da jeg træner en del, så det spiller muligvis også ind. Jeg er sikker på, den nok skal komme igen på et tidspunkt, men helt ærligt, så bebrejder ikke min krop for at reagere, som den gør… Jeg havde kun min ‘rigtige’ menstruation i et par år, inden jeg startede på p-piller, så den kender jo nærmest ikke til andet.. Det er sgu lidt absurd.

  • Nå ja, fortsæt endelig også med at opdatere om din situation (eller kamp om man vil…). Jeg, som du nok kan regne ud, finder det enormt relevant og lærerigt :-)

   • Ret vigtig detalje – jeg nåede nemlig heller ikke rigtigt at have regelmæssig menstruation inden jeg startede på p-piller, så det er ikke underligt at kroppen nærmest ikke ved hvordan man gør. Men ja, det er viiiirkelig mange faktorer der kan spille ind!

 • Jeg havde ikke min menstruation i hele 1.g, men nu har jeg fået min rigtige cyklus igen (går i 2.g). Du er ikke alene, og jeg har selv været helt nede og bide i græsset. Det, som hjalp mig, var helt klart, da jeg fik styr på mit hoved, og da jeg tog ca. 5 kilo på, fordi jeg droppede at dyrke flere timers motion hver dag (inkl. gåture, svømmeture osv.). Især er cardio og tung styrketræning hårdt for kroppen, og når man har udebleven menstruation er det decideret dumt at blive ved med at tære på kroppen – i stedet bør den få ro, så der er nok energi til at hele sig selv indvendigt. Dermed ikke sagt, at man skal sidde ned hele dagen, man skal bare sørge for at finde en balance, som ikke nødvendigvis stemmer overens med ens egne ønsker om træning og velvære.
  Det har taget mig ca. 6 måneder at få min normale cyklus igen. Jeg løber to gange om ugen (50 min), svømmer én (45 min) og dyrker yoga i forholdsvis lang tid hver dag, og så sørger jeg for ikke at stresse over afleveringer i skolen, arbejde over tid, have for mange sociale aktiviteter oveni hinanden og få dårlig samvittighed over dit eller dat.
  Ift. kost har jeg oplevet, at det hjalp mig at spise lidt flere kalorier end jeg forbrænder, og at få en masse grove kulhudrater. Spiser ikke så mange mellemmåltider, mere store hovedmåltider. Jeg har været vegetar i et par år og har primært spist vegansk under min proces, fundet ud af, hvad jeg finder stor nydelse i og bare spist dét.

  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke! Og du må endelig skrive, hvis du har brug for spørgsmål om mine erfaringer.

  Mange hilsener, Mathilde

 • Kære Christine,

  Ked af at høre al det du går igennem, men hvor er det fedt, du sætter fokus på emnet, da vi er mange piger, der har/har haft lignende problemer. Ikke mindst mig selv. Jeg har døjet med PCO, udeblevne menstruationer, hårtab, hudproblemer og aaaaal den slags, som du desværre også kender til. I dag har jeg heldigvis ingen af problemerne længere. Jeg har på min blog skrevet to indlæg om netop dette. Min historie er anderledes, men måske der er noget du kan bruge derfra? Mit problem handlede primært om mit hoved og mine tanker og mangel på glæde og nydelse.
  http://happyhealthbybowall.bloggersdelight.dk/2016/03/lets-talk-fertility-pco-break-outs-short-temper-and-stress-ive-been-there-too/

 • Ej hvor er dine indlæg bare brugbare for en som mig, der virkelig overvejer at kvitte p-pillerne… Jeg er så frustreret over. Jeg har været på p-piller siden jeg var omkring 14 år og har aldrig rigtig haft problemer, men nu er jeg 21 år, og er for første gang blevet meget skeptisk.. Jeg tror nemlig, at p-pillerne skyldes, at jeg ikke har den store sexlyst, at jeg er tør som en Sahara “down there”, at jeg har tendens til at være lidt deprimeret, at jeg har hudproblemer, og derudover har jeg de sidste 3 måneder oplevet mere eller mindre konstant pletblødning eller fået menstruation to gange på én måned på trods af, at jeg rent faktisk tager mine p-piller helt efter bogen, som man nu skal. Det er bare SÅ frustrerende og nærmest et tegn på, at min krop siger fra overfor p-pillerne. Problemet er så bare, hvilken prævention jeg så skal benytte? For kondom er bare besværligt, og alle andre præventionsformer har bivirkninger, som jeg ikke ønsker…

  Undskyld jeg spørger ret direkte, men har du oplevet nedsat sexlyst eller evt. øget sexlyst efter du droppede p-pillerne?

  • Det gør mig SÅ glad at der er nogen der kan få glæde af de indlæg! Det var lige præcis derfor jeg lavede dem. Faktisk går jeg lidt og brygger på en opdatering ift. hvordan det går i dag. Jeg er selvfølgelig ked af at høre at du har så mange gener, en jeg VED virkelig hvor frustrerende det er :/
   Og det er helt okay du spørger. Jeg har haft meget nedsat sexlyst efter mit p-pille-stop, men jeg tror ikke at man kan bebrejde p-pillerne alene. Det er så forskelligt hvordan kroppen reagerer, og der sker så mange ting når man dropper de piller især efter så lang tid. Du er velkommen til at skrive til mig hvis du har andre spørgsmål.

 • Da jeg smed mine piller efter 12 år fik jeg kronisk hovedpine i et helt år. Et helt år, hvor jeg blev scannet, sat på al mulig medicin, kom på neurologisk og hovedpineafdelingen. Ingen ville lytte på mig, når jeg spurgte om ikke p-pillerne kunne være årsagen?
  Jeg er meget interesseret i at høre, hvilke blodprøver, du præcist fik taget, samt hvilke kosttilskud, der er absolut nødvendige for at få gang i sin cyklus igen?

 • Kæreste Christine, nu har jeg ikke læst alle kommentarer igennem og måske er du blevet spurgt før, men jeg er simpelthen nødt til at spørge: Hvorfor dælen har du ikke skiftet læge for lang tid siden?

  • Jeg har også skiftet læge siden da, men der gik noget tid før det kunne lade sig gøre, fordi de læger jeg havde fået anbefalet havde lukket for tilgang af patienter. Nu har jeg fået en læge som er den mest forstående jeg længe har haft. Derudover har jeg heldigvis en sundhedsforsikring som har gjort, at jeg pt. bliver hjulpet på Aleris-Hamlet, hvor jeg har en læge som er meget åben over for funktionel medicin ☺️

   • Det er jeg virkelig glad for at høre!! Jeg havde selv en læge i mange år, hvor jeg følte at jeg bare var et nummer i rækken af patienter. Jeg skiftede, og fik den mest fantastiske og søde læge – det er så vanvittigt vigtigt at man føler sig tryg og tilpas. Det er trods alt dem der er til for os og ikke omvendt :) Jeg følger spændt med hér…

    • Jeg synes også jeg har lært det på den hårde måde – hvor vigtigt det er at have en læge, der forstår én og som oprigtigt går op i ens helbred og ikke kun hvor mange penge der kommer i kassen. Jeg er glad for at du kan lide at følge med i de her indlæg 😊

 • Hej Christine,
  Jeg har lige siddet og læst dine 4 indlæg, da jeg muligvis tror at p-pillerne også er et problem her. Jeg er 19 år nu og startede på p-piiller da jeg var omkring 15 år, grundet mens smerter. Jeg har oplevet lidt små gener, dog er problemerne taget til. Så meget at jeg nu nærmest konstant har ondt i mit underliv og har plet blødt/blødt i en måned. Min læge tog mig heldigvis alvorligt, da han ikke kunne finde ud af hvad der var galt og har henvist mig til en gynækolog som jeg skal hen til i slutningen af måneden. Er efterhånden bare så frustreret og har også overvejet at smide mine p-piller nu…