Proteinrig og glutenfri pasta

proteinrig-og-glutenfri-pasta-1

Proteinrig og glutenfri pasta kan umiddelbart lyde som et komprimeret paradoks, men det findes altså. De fleste helsekostforretninger har det i én eller anden udgave, men det begynder så småt også at poppe op i de almindelige dagligvarebutikker. Jeg fandt fx disse lasagneplader og pastaer i Netto til næsten ingen penge. Jeg kan desværre ikke lige huske præcist hvad de kostede, men det var i hvert fald billigere end hvad jeg plejer at give i helsekosten.

For et par dage siden brugte jeg lasagnepladerne i denne opskrift, og selv manden i huset, som ellers synes at “helsepasta” godt kan være lidt drøj og kedelig i smagen, var vild med det. Pastaskruerne kom i en oprydning-i-køleskabet-ret. Jeg skal helt sikkert ned og scanne hylderne i Netto for at se om jeg kan få fingrene i noget mere! De her er endda økologiske og indeholder ikke alle mulige mærkelige fyldingredienser til at kompensere for at pastaen er anderledes.

Som jeg også har snakket om før, synes jeg bestemt ikke at man altid skal forsøge at finde et sundere alternativ. Nogle gange er der bare ikke noget der slår originalen, og er man meget glad for den klassiske, italienske pasta, er det her måske ikke lige sagen. Og måske er det. Personligt er jeg vild med det, fordi jeg ikke tåler gluten særligt godt, og fordi jeg elsker at snige grøntsager ind alle vegne. Linsepasta vil selvfølgelig aldrig kunne gøre det ud for rigtige linser (eller grøntsager generelt), men der er trods alt noget mere næring i end kridhvid hvedepasta.

 

Har I smagt den slags pasta før? Jeg tippede om det på min Insta Story i det øjeblik jeg faldt over dem i Netto, så husk at følge med lige her.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • Fedt! Jeg skal faktisk forbi Rema1000 efter nogle af deres gode tilbud i dag, så jeg håber at de også har linsepastaen. Tak for tip, Ida 😃

  • Har forsøgt mig med flere af de der forskellige slags pasta og bliver altså så vanvittig skuffet hver gang – bryder mig overhovedet ikke om smagen 😆 Spiser ikke så ofte pasta, men når det så er, har Netto ofte på spotvarehylderne en pasta på quinoa/ris og den er virkelig god. Klart den bedste pasta jeg har fundet uden gluten 😊😉

    • Der er også mange af de sunde udgaver af pasta som bare ikke smager godt. Tørt, drøjt og kedeligt. Dem her skulle du prøve, Pia! 👏

  • Linsepladerne er rigtig gode! Har du prøvet den grønne ærtepasta fra samme firma som den røde linsepasta? Den er IMO meget bedre! Jeg synes, de røde penne er sådan lidt tørre i konsistensen, hvorimod ærtepastaen både har bedre smag og tekstur :-)

    • Yes, den har jeg prøvet, og jeg giver dig helt ret i, at den er noget bedre end linsepastaen. Jeg kan nu godt lide begge slags ☺️