Opskrift: Den bedste banankage (den sunde version)

opskrift-den-bedste-banankage-den-sunde-version-1-1

opskrift-den-bedste-banankage-den-sunde-version-4

opskrift-den-bedste-banankage-den-sunde-version-3

Jeg har det stadig lidt svært med at klistre et superlativ på en af mine opskrifter, men ikke i det her tilfælde. Det her er ganske enkelt den bedste banankage jeg nogensinde har smagt, og så er den endda ovenikøbet i en sundere udgave. Jeg er sikker på at den vil være et hit både hos dem der elsker klassikeren og hos dem der godt kan lide en sundhedsoptimeret version.

Opskrift på den bedste banankage

Ingredienser (til en bradepande på 20×28 cm.):

  • Ekstra chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Blend bananerne, kokosolien og æggene i en blender.
  4. Bland det hele sammen (husk chokoladen!) og hæld dejen i en form beklædt med bagepapir.
  5. Bag kagen i ca. 30 minutter og lad den køle af inden den overtrækkes med chokolade.

Det er i øvrigt en perfekt tag-med-kage, fordi de fleste kan lide banankage, og fordi den kan laves i en stor bradepande. Jeg har nemlig for en gangs skyld lavet en ret stor kage så man ikke behøver at doble opskriften op. Det skyldes måske også at jeg i går købte intet mindre end 18 kg. økologiske bananer. Jeps, 18 kilo (!!!!).

Læs også: Don’t judge a banana by its skin

Der ligger en grønthandler på Nørrebro som en gang imellem har nogle ret vilde tilbud på økologiske bananer, og i går kunne man altså få intet mindre end 18 kg. for sølle 50 kroner. Eftersom jeg primært bruger bananer til nicecream og smoothies, er det fedt for mig at kunne købe så mange så billigt, fordi de bare skal fryses ned. Det var meningen at min veninde og jeg ville dele dem, men da vi kom derover, blev vi tilbudt at få endnu en kasse helt gratis, så vi endte med at gå derfra med 18 kg. hver. Jeg siger jer at min fryser er fyldt! Gad vide hvor længe der går før jeg behøver at købe bananer igen?

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kan man bruge alternativer til rismel og kokossukker? Evt. fuldkornshvedemel og alm. sukker?

    • Det tror jeg sagtens du kan, men smag og tekstur bliver selvfølgelig ikke helt den samme :-)