Don’t judge a banana by its skin

BananabubbybobgunsBananabubbybobguns

 

Efter at have vist mit køleskab både her og på Instagram har jeg fået et par kommentarer angående min måde at opbevare bananer på. Jeg opbevarer næsten altid mine bananer i køleskabet fordi jeg synes de kan holde sig længere og så undgår jeg samtidig bananfluer i hele hytten. Det er rigtigt at skrællen bliver brun efter noget tid, men som I kan se på billederne ovenfor sker der ikke noget med frugtkødet. Nogle mener at bananen får en kedelig smag hvis den har ligget i køleskabet, men jeg kan ikke smage forskel, og i øvrigt kan jeg bedst lide at spise bananer der er kolde. Jeg har godt nok læst flere steder at det er bedst at opbevare bananer ved 12-14 grader, men jeg kan altså ikke lige holde øje med temperaturen i mit hjem hele tiden, så de ender i køleskabet!

Uanset om man opbevarer sine bananer i køleskabet eller ej skal man dog passe på med ikke at ligge dem alt for tæt op af eksempelvis æbler, da de udskiller stoffet ethylen som fremskynder modningsprocessen. Til gengæld er det et godt trick hvis man har købt nogle bananer som ikke er helt spiseklare endnu, for så kan man ligge dem ved siden af (eller i en papirspose sammen med) en avokado, som også udskiller ethylen, og dermed modne dem hurtigere. Hvis det endelig skulle ske at frugtkødet er brunt fordi bananen er blevet overmoden kan man med fordel skære den i stykker, lægge dem i en lufttæt boks i fryseren og bruge dem senere til eksempelvis smoothies eller bananis.

Når dét så er sagt skal jeg måske lige tilføje at mine bananer sjældent når at ligge særlig længe i køleskabet før de bliver spist, så jeg oplever faktisk aldrig at de bliver overmodne. Den bedste måde at undgå overmodne bananer må derfor være at få dem spist! ;-)

Translation: When I showed you my fridge here on the blog and on Instagram some people wondered why I keep bananas in the fridge. First of all I think they stay fresh for longer and at the same time I avoid fruit flies in the whole kitchen. When stored in the fridge, the skin of the bananas does turn brown but the flesh of the fruit doesn’t! In my opinion they taste exactly the same way as if I keep them on the kitchen table.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Amen !
  Opbevarer også mine bananer i køleskabet og har fået en del “negative” kommentarer omkring dette – netop fordi mange tror at mørk skræl = overmoden banan. NOT TRUE !
  Godt indlæg :)

  Hilsen Mailin

  bymailin.bloggersdelight.dk

  • Lige præcis! Man skal absolut ikke lade sig snyde af farven på skrællen, for bananen kan se helt anderledes ud indeni ;-)

  • Som jeg også skriver er der nogle der mener de bliver kedelige i smagen, men det har jeg nu aldrig tænkt over :-) Måske er det fordi jeg allerede har spist dem før smagen forsvinder ;-)

 • Er helt enig i det du skriver.
  Jeg opbevarer også altid selv mine bananer i køleskabet fordi jeg faktisk synes de holder sig bedre når de ligger der, fremfor i frugtskålen blandt de andre frugter. Derudover kan jeg også bedst lide bananerne inden de bliver for modne, de må gerne være lidt grønne :)

  /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk