En sund investering

Green Star Elite juicer

Gennem de seneste måneder har jeg for alvor fået øjnene op for juicing, og der er ikke nogen tvivl om at min næste store investering bliver en juicer. Min interesse for juicing er udsprunget af flere ting, blandt andet nogle tanker omkring raw food-livsstilen men dét skal nok have sit helt eget indlæg på et andet tidspunkt…

Ligegyldigt hvilken diætist/kostvejler/biokemiker/helsefreak/sundhedsentusiast/whatever man spørger vil man højst sandsynlig aldrig høre én der ikke kan nævne adskillige fordele ved at spise grøntsager. Det er noget de fleste kan blive enige om; uanset hvordan man vender og drejer det, så er grøntsager bare godt når man gerne vil opnå eller bevare et godt helbred. Uden at komme ud i den helt store forklaring, så skyldes det selvfølgelig især deres indhold af vitaminer, mineraler og fytonutrienter. Jeg er virkelig ikke særlig kræsen når det kommer til grøntsager og jeg har aldrig haft noget problem med at spise mange af dem, men det kan alligevel godt være svært at få nok i løbet af en dag hvis ikke man virkelig tænker over det. Men hvad nytter det at spise masser af grøntsager hvis ikke man kan optage alle de gavnlige næringsstoffer, eksempelvis på grund af en ikke-optimal fordøjelse? Det er især dér jeg ser en kæmpe fordel ved juicing fordi det hjælper kroppen til at optage så mange af næringsstofferne som overhovedet muligt.

…og nu kommer min fremtidige investering så ind i billedet! At finde den rigtige juicer er nemlig ikke nogen let sag, så jeg allierede mig med min veninde Tine som har erfaring med juicing og i øvrigt er mindst lige så stor øko-/helse-/sundhedsfreak som mig ;-) Hun inspirerer mig på rigtigt mange områder og jeg har faktisk overtalt hende til at lave et gæsteindlæg her på bloggen så I også kan få gavn af hendes input, men mere om det en anden gang. Jeg fik en masse information om forskellige juicere og en bedre forståelse af hvad man skulle vurdere dem ud fra. I sidste uge fik jeg lov at komme og afprøve hendes Green Star Elite juicer som var den hun bedst kunne anbefale, og i den forbindelse fik jeg taget min grøntsagsjuice-mødom (mon nogle af jer derude også har sådan én?).

Green Star Elite juicerGreen Star Elite juicerGreen Star Elite juicerGreen Star Elite juicerGreen Star Elite juicerGreen Star Elite juicer

Alle de grøntsager I ser på billederne blev juicet – dvs. ingefær, agurk, squash, sølvbeder, persille, selleri og gulerod – så det var en ret hardcore omgang at starte med for en førstegangsjuicer som mig. Jeg har da før fået frugtjuice med en enkelt eller to slags grøntsager i, men det kan slet ikke sammenlignes med det her, og jeg vil helt klart også prøve at undgå at juice frugter – dem vil jeg hellere nyde i fast form.

Meningen med at afprøve juiceren var selvfølgelig ikke bare at skulle smage juicen men få en idé om hvordan maskinen virker, hvordan den er at skille ad og samle, hvordan den skal rengøres, hvad den ellers kan bruges til osv. Jeg er i hvert fald rigtigt glad for at jeg har haft mulighed for at afprøve den når det er så stor en investering. Jeg synes den var rigtigt nem at bruge og også at rengøre, men jeg skal selvfølgelig lige lære alle de små dele at kende så jeg kan samle og skille den ad. Derudover var jeg virkelig positivt overrasket over hvor meget juice der bliver. Jeg kunne godt have “frygtet” at der ikke ville blive til ret meget juice og at der ville gå meget til spilde, men jeg skal love for at det modsatte blev bevist. Der findes naturligvis mange andre juicere men jeg er slet ikke i tvivl om hvad jeg vil vælge når man ved hvad man kan få for pengene – både rent praktisk i form af et brugbart køkkenredskab men også rent fysisk/kropsligt i form af et optimeret helbred.

Translation: The last couple of months my interest for vegetable juicing started rising, and there’s no doubt that I need to buy myself a juicer very soon. My friend Tine, who is just as nerdy when it comes to health as I am, let me try her Green Star Elite juicer last Thursday and I got to try a vegetable juice for the very first time. As you can see in the photos we used ginger, cucumber, zucchini, chard, parsley, celery and carrot so I jus threw myself into it. For some it might sound crazy to spend 4500 dkr on a kitchen device but I see it as an investment in my health and who doesn’t want to optimize their health?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Samme her – og en Green Star Elite hører bestemt også til dén kategori ;-)

 • Pyyha .. Det lyder godt nok helt vanvittigt at betale 4500 kr. for en juicemaskine!
  Jeg bruger dagligt min juicemaskine fra OBH Nordica til både frugt og grøntsagsjuice og ville bare lige tippe dig om at de formentlig fungerer ens, men koster altså 3000 kr. mindre (hvis det overhovedet kan gøre det).

  Nu kender jeg dog ikke til denne maskines egenskaber, hvis den kan andet end at presse juice, men umiddelbart ser den egentlig bare mere avanceret ud både at samle og gøre ren igen :-)

  • Det er rigtigt mange penge, men generelt er køkkenmaskiner af god kvalitet jo også bare dyre. Og jeg tænker at hvis man kan bruge 4500 kroner på en taske eller lignende, så kan man vel også bruge det på en juicer ;-) Jeg kunne forestille mig at den du har fra OBH Nordica er en centrifugaljuicer hvilket er noget helt andet end en juicepresser. Det man betaler for når man køber en juicepresser som eksempelvis Green Star Elite er at grøntsagerne bliver behandlet så skånsomt som muligt i processen, og dermed får man en juice af højere kvalitet fordi en større mængde vitaminer, mineraler og plantestoffer er bevaret. Det går en lille smule langsommere netop fordi juicen presses ud uden at blive opvarmet (hvilket den gør når den bliver slynget rundt i en centrifugaljuicer). Derudover kan man også bruge den til at lave nøddesmør, creamed coconut og andet. Jeg skal helt klart lige lære at samle den og skille den ad, men rengøringen var overhovedet ikke besværlig :-)

 • Nå for pokker, jamen så giver det jo mening :-)
  Jeg glæder mig til at se hvad du får tryllet frem, hvis du ender med at anskaffe dig en sådan en fætter :-)

  • Ja ikk’? Det er jeg virkelig også sikker på. Det kan være jeg skal ha’ et par opskrifter fra dig? ;-)

 • Kan godt forstå at du vil investere flere penge i en god juicer, da det virkelig betyder meget ift. hvor meget juice man får ud af det og selve kvaliteten også! Jeg har selv en omega 8004 juicer og den kan også anbefales, den er blandt de mest populære (sammen med den du overvejer) og jeg gav vidst omkring de 2000 kr for den på ukjuicers – men er dog ikke sikker, da det er over 2 år siden :) Jeg skal også selv igang med at juice en masse grøntsager og især da jeg selv desværre er lidt af en kræsenpind når det kommer til det :p Kunne være fedt med nogle juiceopskrifter!

  Vh. Hougaard
  bareminkamp.blogspot.dk

 • Halløj Christine

  Der er ingen grund til at skrælle dine grøntsager (f.eks gulerødder og ingefær). Faktisk sidder der mange vitaminer i skrællen. Det samme gælder toppe – på eksempelvis gulerødder, rødbeder og andre rodfrugter. Smid dem med i juiceren!
  KNUS fra CT
  PS. En skurresvamp er et fantastisk redskab til at rengøre rodfrugter!

  • Jeg plejer for det meste også kun at rense/vaske dem, men det kommer lidt an på om de er økologiske, danske eller om jeg ved hvor de kommer fra :-)