Protein- og fiberrige gulerodsboller

IMG_6790

IMG_6789IMG_6791_MG_6776

Jeg var så heldig at få en fridag i dag fordi timerne på studiet var aflyst, så jeg brugte noget af den ekstra fritid på at eksperimentere i køkkenet. Det er virkelig ikke særligt meget brød jeg spiser lige for tiden, men i dag fik jeg sådan lyst til at bage boller. Brød smager også bare 100 gange bedre når det er hjemmebagt! Jeg blev inspireret af denne opskrift og jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere, for opskriften kan varieres på et utal af måder. I dag valgte jeg bare at bruge det jeg nu lige havde i skabene og resultatet blev virkelig godt. De var så gode at kæresten og jeg spiste dem fuldstændig uden noget mens de stadig var lune, men de vil helt sikkert være gode med mange forskellige slags “smørelse”, eksempelvis peanutbutter, pesto, hummus eller lignende.

Til ca. 10 boller skal du bruge:

400 g skyr
2 små gulerødder
4 spsk loppefrøskaller
80 g speltflager
40 g fiberblanding
80 g fuldkornsrismel
2 spsk chiafrø
1 tsk bagepulver
En lille smule salt

Start med at skrælle gulerødderne og riv dem fint ned i en skål hvor resten af ingredienserne efterfølgende blandes i. Lad dejen hvile i 10 minutter mens ovnen bliver varmet op til 180 grader. Dejen har en rigtigt mærkelig konsistens og når man former bollerne skal man nærmest kramme dejen sammen til små klumper og trykke dem en lille smule flade. Jeg piskede et æg og brugte det til pensling og dryssede en lille smule solsikkekerner på toppen. De skal ca. have 25-30 minutter i ovnen og derefter have lov at hvile et øjeblik på en bagerist før man sætter tænderne i dem (men jeg indrømmer gerne at jeg ikke kunne vente!).

Translation: Since my psychology classes were cancelled today I got a day off. I decided to spend some of the time making healthy low-carb buns. I actually don’t eat that much bread but today I just really felt like baking, and who doesn’t love freshly home-baked bread? 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.