Status på mission nye træningssko

Nike Free sneakersNike Free sneakers
Nike Free sneakers

 

Nogle af jer husker måske dette indlæg hvor jeg luftede tanken om at anskaffe mig nye træningssko? Det er faktisk ved at være temmelig lang tid siden, men status er at missionen er fuldført (og måske tog lidt overhånd… ups). Jeg har i hvert fald fået anskaffet mig 3 par træningssko fra Nike som jeg er rigtigt glad for. Jeg synes jeg har været på samtlige onlineshops og ledt og ledt og ledt uden held, så alle 3 par er faktisk købt på Trendsales.

Og så troede man lige det skulle være slut med nye sko, men næ-nej. Jeg er nemlig for alvor begyndt at tage hul på løbetræningen igen, men mine nuværende løbesko som ikke engang er særligt gamle er allerede gået i stykker. De er slidt fuldstændig tynde omkring hælen/anklen og så kan man altså ikke løbe meget længere end 3 kilometer før det bliver meget ubehageligt. Jeg regner med at det (igen igen igen) skal være et par Asics Gel Kayano, men hvis nogle af jer derude har et par gode tips til andre modeller eller mærker, så kom endelig med input!

Nu vil jeg få læst de sidste lektier inden jeg smutter en tur ud på studiet til middagstid.

Translation: My mission to purchase new training shoes is finally accomplished! Of course I couldn’t settle for just one pair so I ended up with these three pairs, all bought on Trendsales.dk. But my shoe hunt doesn’t end here ’cause I’m actually looking for a new pair of running shoes since I recently started getting more serious about running again. I’m sure it’ll be a pair of Asics Gel Kayano once again, but please, let me know if you have some good experiences with other brands that are worth trying!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Kan godt lide at du ender ud med 3 par, som i øvrigt er super fede. Men er det ikke skidt for fødderne at bruge andres sko?? Eller de var måske knapt brugt?
  Jeg har selv et par nike, men er også ret stor fan af Asics!!! Det kommer også meget an på, hvor langt man løber og på hvilket underlag:)

  • De var alle sat som “næsten som nye” og jeg har i øvrigt nogle indlæg som er specielt lavet til mine fødder som jeg bruger i mine sko :-) Men ellers vil jeg give dig ret i at et par fuldstændig udtrådte sko brugt af andre ikke ligefrem er optimalt.
   Jeg har hørt at Nike ikke er suuuuper gode til at lave løbesko, men jeg ved ikke om det i virkeligheden er sådan? Jeg er bare så glad for mine Asics og har aldrig haft problemer med dem, og så kan jeg jo egentlig lige så godt fortsætte med dem :-)

 • Hej Christina.

  Først og fremmest – super lækker blog, du har dig der! Blogger selv og faldt tilfældigvis over din i dag. Spændende!

  Kan læse og se, at du træner en hel del samt poster en masse spændende opskrifter. Jeg vil gerne selv i gang med at træne og spise sundere (end jeg gør i forvejen), men er total newbee til træningens univers. Aner simpelthen intet om styrketræning (har aldrig rigtig praktiseret det), men vil så gerne i gang. Synes bare, det er så uoverskueligt, da jeg ikke aner, hvor jeg skal begynde. Nettet er fyldt med gode råd, men “de” siger allesammen noget forskelligt, så kan ikke holde rede i det.
  Elsker at løbe (gør det dog ikke så ofte, som jeg burde), så vil rigtig inkorporere det i min træning. Tænkte på, om du enten kunne skrive et indlæg til os begyndere – dvs. hvor starter vi – og måske med nogle links til “programmer”, man kan følge… osv. osv. Kunne være så meget en hjælp, hvis du har tid og lyst.

  Glæder mig til at læse med i fremtiden!

  Bedste hilsener
  Karina

  • Hej Karina :-)

   Tusind tak for de søde ord om min blog! Jeg vil helt sikkert også lige kigge forbi på din og lure.

   Jeg kan virkelig godt forstå at det virker svært og uoverskueligt at komme i gang med styrketræning når man ikke synes man ved noget som helst om det – og det bliver heller ikke nemmere når man hører så meget forskelligt. Jeg tror dog de fleste kan blive enige om at det er supergodt at styrketræne og gøre det i kombination med konditionstræning. Nu ved jeg ikke om du træner i et fitnesscenter, men hos Fitnessdk har de eksempelvis konceptet Bodypump som er styrketræning af hele kroppen, og det er superlet i den forstand at du har en instruktør til rådighed som kan fortælle dig alt du skal vide om teknikken og motivere dig. I Fitness World mener jeg at de har et koncept der hedder Bodyfit som er lidt i stil med det, og ellers har de fleste centre hold som hedder noget i retning af “stram op” eller “mave/balle/lår” eller coretræning som alt sammen er styrketræning der toner kroppen.
   Hvis du ikke er medlem af et træningscenter er der stadig masser af muligheder. Du kan finde masser af inspiration på Youtube, søg for eksempel på Blogilates, ToneItUp eller WomensHealthMag. Måske skal du overveje at købe et par billige håndvægte og en yogamåtte, men du kan sagtens styrketræne med egen kropsvægt!

   Håber virkelig du kunne bruge mit svar til noget, og ellers skal du være mere end velkommen til at spørge igen. Jeg vil i hvert fald overveje at lave et indlæg om styrketræning og hvordan man kommer i gang :-)

   – Christine

   • Hej igen…

    Tusind tusind tak for dit søde svar. Jeg er ikke medlem af fitnesscenter, men vil helt sikkert tjekke youtube ud. Kunne være skønt, hvis jeg kunne styrketræne hjemme, da jeg er en travl person, så vil være rart, jeg bare kunne finde håndvægte osv. frem og træne, når det passer mig.

    Kunne være dejligt, hvis du på et tidspunkt kastede dig over et indlæg til os begyndere… (håber ikke, jeg er den eneste) ;) Ellers glæder jeg mig til at følge dig.

    Bedste hilsener herfra

 • Hej Christine :-)
  Både min mor, søster, kusine, moster, mormor og storebror bruger asics, så tror det er en god sko.
  Har du fået lavet en løbestilsanalyse på dem, eller bare følt dig frem? :-)
  Nu har jeg desværre ikke løbet i 5 mdr, men jeg får altid en ny løbestilsanalyse, hver gang det er tid til nye sko, og bruger personligt en løbeforretning, der bruger uddannede fysioterapeuter og ortopæder – jeg har selv både haft saucony, mizuno og nu brooks (som jeg dog endnu ikke har haft mulighed for at løbe til, desværre :( ) Saucony har jeg dog ikke været glad for, og har endda haft 2 sko derfra, som begge gange har givet skinnebensbetændelse og knæproblemer.. Men igen, det er jo helt individuelt, hvad der passer til en og ens løbestil, men jeg har været svært glad for at få en grundig analyse af mine fødder og løbestil :-)

  Held og lykke med det!

  • Hej Jannie – tak for dit svar! :-)
   Jeg har fået en løbestilsanalyse hos min fysioterapeut som også lavede indlæg til mine sko for at rette op på den skævhed jeg har i ryggen/hoften og han syntes også bare jeg skulle fortsætte med Asics. Jeg kan bare godt have tendens til skinnebensbetændelse, og min achillesscene er også begyndt at brokke sig ind imellem, men jeg håber og tror at det skyldes andre faktorer end skoene. Jeg vil i hvert fald lige afprøve nogle kompressionsstrømper i den nærmeste fremtid for at se om det kan hjælpe, men jeg kommer nok ikke udenom at skulle investere i nye løbesko ;-) Hvilken model løber du i?

 • Hej Christine.
  Kan se på det hele, at du er lidt en shoe addict (ligesom mig selv) :) Og da du nu købte hele tre par træningssko for et stykke tid siden, vil jeg høre, om du specielt kan anbefale nogen af dem? Har i forvejen et par Asics Gel Kayano, som jeg løber i. De er skidegode :) Men jeg er begyndt at styrketræne en del ved siden af løbetræningen, og mangler derfor desperat nogle gode træningssko til det. Har haft kig på flere forskellige Nikemodeller, men kan ikke lige greje, hvilke jeg skal vælge. Håber du kan hjælpe!
  Julie

  • Jeg ved sådan set ikke hvilke sko der er ideelle til styrketræning, for det er der lidt forskellige meninger omkring. Nogle sværger til vægtløftersko, nogle er glade for Nike Free og andre vil helst træne i strømpesokker. Det har har selvfølgelig også lidt at gøre med hvor seriøs man er med sin træning. Jeg styrketræner i flere forskellige Nike-modeller og nogle gange i strømpesokker. De modeller jeg bruger er Free, Free TR Fit og Flyknit. Håber det hjalp :-) Asics Gel Kayano er i øvrigt min foretrukne løbesko ;-)