Links jeg ka’ li’ #11

links-jeg-ka-li-11

1 ⎠ Noget om influencer marketing og troværdighed.

2 ⎠ Dokumentaren “Ensomhedens tidsalder” er bestemt et kig værd.

3 ⎠ Vær god ved dine grøntsager hvis du vil have det fulde udbytte af næringsstofferne.

4 ⎠ Burde de officielle kostråd anbefale en plantebaseret kost?

5 ⎠ Husk at trække vejret!

 

Jeg synes faktisk at alle links i denne omgang er meget lærerige. Kendte I til nogen af dem i forvejen?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Spændende artikel om næringsstofferne i grøntsager! Men debatindlægget i Information er jeg meget uenig i kvaliteten af ud fra et videnskabeligt perspektiv. Har du læst Morten Elsøes gennemgang af deres såkaldt videnskabelige referencer? :-)

  • For mig ligger problematikken i, at der også findes studier som modsiger de fleste af disse. Billedet er så at sige ikke helt klart. F.eks med kød og kræft hvor væksthormon er synderen. Studiet er fra USA, hvor det er tilladt at give kvæg væksthormon for at øge kødmængden. Ville man få samme resultat her i Europa hvor det ikke er tilladt? Kan man bare overføre resultaterne, når man derudover ser på hvordan kødet er proccesseret og tilberedt i forhold til Europa. Der er jo adskillige studier, der peger på at det er vores tilsætningsstoffer i kødet, som giver kræft og ikke kødet i sig selv. Nitrit, salte og rygning specielt.
    Det er jo også én af deres pointer, mindre proccessering før indtag. Desværre er de ikke gode nok til at klargøre dét i kronikken. Hvis man ikke er godt inde i diskussionen og ved at der med plantebaseret menes hele planter – whole food – ægte mad og hvad det ellers kaldes. Er det svært ikke at misforstå. Da de direkte siger kød skal væk.
    Der er ingen tvivl om at vi skal tilbage til en mere planterig kost, vores velstand har fået os til at overspise kød. Og det er klart en årsag til stigningen i alle livsstilssygdommene. Men vi behøver ikke dæmonisere kød eller gå helt i den anden grøft. Balance er det vigtige, som i alle aspekter af livet.

    Linket om grøntsagers opbevaring og tilberedning er jeg vild med, overvejer at købe bogen :)