Hjemmelavet chokolade med poppet quinoa (sukkerfri og laktosefri)

Hjemmelavet sukkerfri laktosefri chokolade poppet quinoa sund3Hjemmelavet sukkerfri laktosefri chokolade poppet quinoa sund1Hjemmelavet sukkerfri laktosefri chokolade poppet quinoa sund2

At dømme ud fra statistikken i blogland burde mit første indlæg i det nye år enten omhandle højdepunkterne fra 2015 eller de nytårsforsætter jeg nu vil (eller ikke vil) efterstræbe. Det er da heller ikke ligefrem i stil med “Nu skal det være slut med søde sager”-tendensen at jeg i stedet vælger at dedikere mit første indlæg i 2016 til chokolade. Sjovt nok startede jeg også 2015 med to kageopskrifter? Det siger vist en hel del om mig og min holdning til “New year, new me”-hysteriet.

Når dét så er sagt, glæder jeg mig til at komme i gang med det nye år af to simple grunde: for det første har 2015 virkelig været op ad bakke for mig på rigtigt mange fronter, og for det andet kan jeg se frem til mange dejlige begivenheder og muligheder i 2016. Den første begivenhed kan jeg forhåbentlig fejre om en uge når jeg har forsvaret min bacheloropgave. Selvom jeg ikke er begyndt at forberede mig på den mundtlige del endnu, er nervøsiteten allerede begyndt at melde sig – ikke kun pga. eksamensdelen, men fordi det betyder at jeg efterfølgende skal træffe nogle vigtige beslutninger i forhold til hvad der skal ske i mit liv fremadrettet. Det er sgu da ikke for sjov sådan at blive færdiguddannet og halvvoksen! Derfor: chokolade. No matter the question, chocolate is the answer – right? For nogle dage siden fik jeg vildt meget lyst til chokolade fra mærket Lovechock, men efter at have afleveret min bacheloropgave, fik jeg pludselig noget af mit overskud tilbage og valgte derfor at forsøge at lave det selv. Chokolade fra Lovechock har efter min mening en speciel sprød og knasende tekstur som jeg har forsøgt at efterligne ved at bruge poppet quinoa.

Hjemmelavet chokolade med poppet quinoa 

Til ca. 10 store “chokolademønter”:

 • 100 g kakaosmør
 • 60 g 100% chokolade (rå kakaomasse)*
 • 2 spsk lucumapulver (eller anden sødning som fx kokossukker eller daddelpure)
 • 2 spsk poppet quinoa
 • 1 tsk vaniljepulver
 • En knivspids Himalayasalt

*Dette kan også erstattes af en blanding af kakaopulver og mere kakaosmør (da det er dét som kakaomasse består af), men jeg valgte at bruge 100% chokolade da min far lige har haft en masse med hjem fra Frankrig (TAK, daddy-o!). Alternativt kan en helt almindelig chokolade med mindre kakaoprocent også sagtens bruges.

Sådan:

 1. Smelt kakaosmør og chokolade ved svag varme over vandbad.
 2. Bland de øvrige ingredienser i og sørg for at massen er ensartet.
 3. Hæld massen i én eller anden form for beholder. Hvis du er totalt Mette Blomsterberg-agtig har du selvfølgelig nogle fancy konfektforme, men jeg brugte en silikoneform til muffins og fyldte kun lige bunden så chokoladerne blev godt en halv centimeter høje.
 4. Stil i køleskabet (eller overdækket i fryseren).

Det er vist efterhånden ret tydeligt at jeg elsker mørk chokolade. Meget, meget mørk chokolade. Derfor behøver det heller ikke være specielt sødt til min smag. Til gengæld skal konsistensen være spot on (og give den der skønne lyd når man brækker det i stykker), og det bliver den virkelig når man bruger kakaosmør. Skal chokoladen være sødere, er det super nemt at justere med mere sødning. Man kan også sagtens gøre den mere cremet ved at tilføje lidt kokosolie. Det her er i hvert fald en god grundopskrift som kan varieres i det uendelige. Jeg skal helt klart afprøve nogle forskellige varianter med henholdsvis kokos, lakrids og peanutbutter.

After handing in my Bachelor thesis a few days ago (and a lot of napping on top of that), I finally feel energized again. I finally feel like creating delicious stuff in the kitchen again! Today, I made my own chocolate which has a nice crispiness because of the puffed quinoa. It reminds me of some of my favorite chocolate from Lovechock.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg har købt det i en helsekostforretning. Ved faktisk ikke hvordan man laver det :-)

 • Hej begge to! Jeg har fundet en blogger, som selv laver poppet quinoa: http://glutenfrimagi.dk/quinoa-konfekt. Til Christine: Har du fået svar fra gynækologen om, hvorvidt du har pco eller pcos. Jeg håber, at du holder hovedet højt og ikke lader det slå dig ud. Jeg fik konstateret pcos tilbage i 2012 og siden da har jeg følt mig tvunget til at tage p-piller, da de fleste læger stadig mener, at det er den eneste behandling. Tanken om at holde op med p-pillerne har strejfet mig, men jeg frygter de potentielle følger for meget til at gøre det. Min søster er begyndt i et forløb hos en gynækolog, som mener, at man via omlægning af sin kost kan spise sig ud af sin pco/pcos. Han har skrevet bogen “Spis dig gravid”, hvor han introducerer læseren til KISS-kost, som mere eller mindre er en mild udgave af lchf. Den kan stærkt anbefales. Grunden til at jeg ikke har lagt p-pillerne på hylden og er begyndt på KISS-kost er, at man skal overholde kosten til punkt og prikke og selvom jeg allerede spiser lchf størstedelen af tiden, så er det rart at kunne spise lidt flere kulhydrater efter træning eller bare kunne spise det, som jeg har lyst til i ny og næ uden at blive fortvivlet bagefter. Det var en lang smøre, men jeg havde brug for at dele det med dig i håbet om, at vi og alle de andre kvinder, som har delt deres historier i kommentarfeltet på dine andre indlæg, finder en holdbar og god løsning på vores problemer! Tusind tak for en dejlig blog! Mange hilsner fra en engageret læser!

  • Hej Linnea :-) Tusind, tusind tak for din kommentar! Det gør mig så glad at du har lyst til at dele din oplevelse OG at du får noget ud af at følge med på min blog. Og fedt at du lige deler tippet om quinoa også! Tak <3
   Der kommer flere indlæg omkring p-pille-emnet, men jeg kan sige at gynækologen ikke mente det var PCOS – på trods af at jeg få dage inden havde fået at vide af min læge at det VAR PCOS. Og det er lige præcis dét, der gør mig så irriteret og frustreret i alt det her; at man ikke ved, hvad man skal tro eller hvem man egentlig kan stole på.
   Jeg går faktisk også hos en ernæringsterapeut nu (Nanna Stigel) som har skrevet bogen "Bliv gravid", og selvom det ikke er noget jeg planlægger nu, er det betryggende at være i hænderne på én som (blandt andet) bruger kosten som behandling. Min læge foreslog jo med det samme at jeg skulle begynde på p-pillerne igen… Suk.

 • Hej igen! Hvor er det godt at høre, at du ikke har PCOS og hvor er det spændende med ernæringsterapeuten. Jeg overvejer at begynde på KISS-kost til sommer og samtidig holde op med at tage p-piller, men det kræver godt nok mod at gøre det. Det er dog helt sikkert for mit vedkommende, at jeg ikke vil tage p-piller resten af mit liv. Mange gange held og lykke med det hele og endnu en gang tak for en skøn blog!