Et mælketip #signejtilkosparco2

Provamel mandelmælk almond milk natural unsweetened1Provamel mandelmælk almond milk natural unsweetened2

Endnu et eksempel på at jeg meget let bliver meget begejstret over små ting, især når det gælder mad (og drikke)…

I går var det bare synet af en hylde med mandelmælk som fik mig i godt humør.

Efter at have spist den lækreste frokost på Cafe Fika sammen med min veninde for at fejre vores bacheloraflevering, gik vi et smut i Ren Kost & Krop – en helsekostforretning i Aarhus som jeg eeeelsker. Vi blev ret hurtigt fanget af en kæmpe hylde med smagsprøver på nøddemælk (og de røde tilbudsklistermærker), og jeg klappede i mine små hænder da jeg fandt en mandelmælk med kun tre ingredienser; vand, økologiske mandler og havsalt. Det er altså virkelig sjældent at man ser det. Typisk indeholder mandelmælk (og mange andre typer plantemælk) enten sirup, sukker, maltodextrin, kunstige sødemidler og smagsgivere, phosphater eller olier af virkelig dårlig kvalitet – ofte endda det hele på én gang! Når ingredienslisten ser sådan ud samtidig med at nøddemælk generelt er ret dyrt, står jeg altså af. I øvrigt er det også super nemt at lave det selv. Desværre er det bare svært at få fat i økologiske nødder til en rimelig pris.

2 liter nøddemælk var på tilbud til 30 kroner, og så vidt jeg kan se rundt omkring på nettet koster én normalt omkring 30 kroner. Der var altså en hel del penge at spare. Det kan selvfølgelig slet ikke sammenlignes med prisen på komælk, men det er en diskussion som jeg måske vil tage på et andet tidspunkt. Når jeg selv laver mandelmælk, søder jeg den normalt med kanel og vaniljepulver, og den smag er der selvfølgelig ikke i denne version fra Provamel. Til gengæld elsker jeg at den smager af dét det er. Eller sagt på jysk: der er ikke noget pis med den. Den har en virkelig lækker smag af mandler, og konsistensen er simpelthen så god. Den er ikke tynd og vandet som nogle typer mandelmælk godt kan være. Faktisk er konsistensen meget lig den de fleste kender fra komælk. Da jeg havde hældt den første slurk op i et glas, tog jeg da også mig selv i at sige: “Se lige hvor flotte gardiner den har!”. Jaja…

On a side note kan jeg da også lige tilføje at min kæreste, som ellers altid har elsket et koldt glas komælk (i så høj grad at min mor altid købte flere liter mælk når vi kom på besøg), nu foretrækker mandelmælk og aldrig craver komælk længere.

Jeg endte med at gå fra butikken med 4 liter mandelmælk og overvejer at komme tilbage efter mere. Enough said.

Nu må jeg hellere vende tilbage til min bacheloropgave som skal forsvares på fredag. Undskyld mit fransk, men FUCK hvor er jeg nervøs…

Yesterday, I got pretty dang excited when I visited one of my favorite health food stores and found an almond milk with only three ingredients: water, organic almonds, and sea salt. Normally, the almond milks you can buy in stores are full of crap, to say the least. But not this one! I splurged a bit and bought four liters, and I’m actually thinking about going back for more…

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • JA! Endnu en ting jeg var begejstret over – at kunne styre uden om konservesdåserne og vælge karton i stedet :-)

  • Ha ha, jeg blev så skuffet, da jeg så, at du havde købt den i Århus :-D Mon ikke, jeg kan finde den til en rimelig pris herovre også? Jeg må på jagt efter en billig mandelmælks-pusher, for mandelmælk ER nemlig ualmindeligt lækkert. Og til lykke med bacheloraflevering, smukke! Jeg er sikker på, du nok skal owne det hele på fredag – pøj pøj!

    • Haha, jeg er egentlig også selv ret træt af at det ikke er et tilbud jeg fandt i København, eftersom jeg vender snuden hjem på lørdag ;-) Men jeg skal helt sikkert lige lede efter denne mandelmælk i andre helsekostforretninger, for priserne er godt nok liiidt høje på nettet.

    • Enig! Det er så længe siden jeg har købt komælk, at jeg helt havde glemt priserne. I virkeligheden giver det dog slet ikke mening for mig personligt at sammenligne dem, da jeg ikke ville bruge komælk frem for plantemælk om det så var gratis ;-)