Greenie med grønkål, spinat og hamp

Greenie med grønkål, spinat og hamp3Greenie med grønkål, spinat og hamp1Greenie med grønkål, spinat og hamp4

Greenie, grøn smoothie, smoothie bowl, nice cream… Kært barn har mange navne. Jeg vil sige at alle navne kan bruges på denne grønne sag som udgjorde min morgenmad i dag. Jeg synes faktisk at det navn der passer allerbedst er veggie ice cream – et udtryk som jeg så Jane Faerber bruge. Grøntsagsis lyder på én eller anden måde bare ikke helt så sexet, men det er vitterligt dét det er. Sød i smagen og blød i konsistensen som soft ice, men med et indhold af masser af grøntsager og andre ingredienser der giver point på sundhedskontoen og en overraskende god mæthedsfornemmelse. Win win win win.

Men nu til dagens greenie, som kun afgiver en lille smule fra min grundopskrift. Jeg afmåler normalt aldrig ingredienserne, men det gjorde jeg i dag og dette er resultatet:

  • 1 banan
  • 2 store stængler grønkål
  • 160 g frossen spinat
  • 75 g frosne ærter
  • 1 ½ dl vand
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 tsk hampeprotein
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 spsk lucumapulver
  • 1 spsk kokosfløde

Det hele blendes bare sammen og så er der serveret. Jeg har toppet med kokoschips og lakridsgranulat. Mmmmh…

Nu vil jeg gå i gang med at pakke nogle af mine ting ned så jeg kan blive klar til at flytte om et par uger. I går fik jeg endelig, endelig, endelig købt nye spisebordsstole. Hold OP hvor var det svært at finde nogen jeg kunne lide og endnu sværere at tage en beslutning… #firstworldproblems, I know. Jeg endte med at købe nogen som jeg ikke har set i andre hjem før, men som jeg har siddet i mange gange på et af mine yndlingsspisesteder i København. I løbet af ugen får jeg også overblik over leveringen af nogle af de andre møbler, så jeg begynder virkelig at glæde mig som et lille barn til at flytte ind i mit nye hjem! Lige nu er lejligheden altså fuldstændig tom (bortset fra et par enkelte planter – jep, jeg er også en af de såkaldte anonyme plantesamlere), men det udnytter jeg til at dyrke lidt yoga i fred og ro.

Greenie, green smoothie, smoothie bowl, nice cream… I guess I use these names at random but they all fit very well to this green bowl of goodness that made up today’s breakfast. However, I recently discovered the name veggie ice cream which might be the perfect name. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.