Der er altså forskel på kokosnødder… Som man siger.
Hvis ikke du har prøvet en frisk kokosnød før, er du virkelig gået glip af noget. De små brune og behårede af slagsen som man kan købe i supermarkederne er faktisk slet ikke friske. Det betyder selvfølgelig ikke at man ikke kan spise dem (jeg køber dem da også selv i ny og næ) men tanken om at de nemt kan være et par år gamle er da ikke så rar. De store, hvide kokosnødder som nærmest flyder over med kokosvand når de åbnes er til gengæld friske. Unge kokosnødder kalder man dem også. Sådan én skal du have fat i til denne yoghurt. Jeg lavede opskriften på min fødselsdag i går og spiste yoghurten som en let morgenmad inden jeg skulle på kvartalsuddannelse.
Til 2 miniportioner (velegnet som element i en stor brunch):
- Kødet fra 1 frisk kokosnød (ca 150 g)
- “Gel” af ⅓ tsk FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller) + ¾ dl vand
- 1 tsk Manuka honning (eller anden sødning)
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ dl vand
Sådan:
- Bland FiberHUSK med vand og rør rundt indtil det gelerer. Lad det stå mens du laver de andre ting.
- Åbn kokosnødden, hæld vandet fra i et glas og tag kødet ud. Afmål omkring 150 gram.
- Blend kokoskød, honning, vaniljepulver og vand indtil konsistensen er helt glat. Kom blandingen i en skål.
- Bland forsigtigt gelen i skålen.
- Topping time!
Efter lidt for mange besøg hos SimpleRAW i løbet af de sidste uger har jeg også forsøgt at lave min egen udgav af cashewyoghurt, og jeg tænker at den godt kunne have potentiale til at komme på bloggen meget snart ;-)
I made this creamy coconut yoghurt with lemon and vanilla as a quick breakfast before
Ser lækkert ud! Elsker kokosyoghurt, og ville ønske man kunne købe “CoYo” i Danmark :-)
Jeg har faktisk aldrig smagt en af de varianter man kan købe, for jeg synes ikke rigtigt der findes nogen af god kvalitet desværre :/ Danmark er altså stadig lidt bagud på nogle fronter.
hvor køber du den slags kokosnødder?
Denne er købt i Torvehallerne, men jeg har også set dem i Meny :-)
tak