Cremet kokosyoghurt med citron og vanilje

Cremet kokosyoghurt med citron og vanilje1

Cremet kokosyoghurt med citron og vanilje2 Cremet kokosyoghurt med citron og vanilje3

Der er altså forskel på kokosnødder… Som man siger.

Hvis ikke du har prøvet en frisk kokosnød før, er du virkelig gået glip af noget. De små brune og behårede af slagsen som man kan købe i supermarkederne er faktisk slet ikke friske. Det betyder selvfølgelig ikke at man ikke kan spise dem (jeg køber dem da også selv i ny og næ) men tanken om at de nemt kan være et par år gamle er da ikke så rar. De store, hvide kokosnødder som nærmest flyder over med kokosvand når de åbnes er til gengæld friske. Unge kokosnødder kalder man dem også. Sådan én skal du have fat i til denne yoghurt. Jeg lavede opskriften på min fødselsdag i går og spiste yoghurten som en let morgenmad inden jeg skulle på kvartalsuddannelse.

Til 2 miniportioner (velegnet som element i en stor brunch):

  • Kødet fra 1 frisk kokosnød (ca 150 g)
  • “Gel” af ⅓ tsk FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller) + ¾ dl vand
  • 1 tsk Manuka honning (eller anden sødning)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ dl vand

Sådan:

  1. Bland FiberHUSK med vand og rør rundt indtil det gelerer. Lad det stå mens du laver de andre ting.
  2. Åbn kokosnødden, hæld vandet fra i et glas og tag kødet ud. Afmål omkring 150 gram.
  3. Blend kokoskød, honning, vaniljepulver og vand indtil konsistensen er helt glat. Kom blandingen i en skål.
  4. Bland forsigtigt gelen i skålen.
  5. Topping time!

Efter lidt for mange besøg hos SimpleRAW i løbet af de sidste uger har jeg også forsøgt at lave min egen udgav af cashewyoghurt, og jeg tænker at den godt kunne have potentiale til at komme på bloggen meget snart ;-)

I made this creamy coconut yoghurt with lemon and vanilla as a quick breakfast before

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.