Opskrift: Burrito bowl – salatskål med mexicansk tema

opskrift-burrito-bowl-salatskaal-med-mexicansk-tema-1

opskrift-burrito-bowl-salatskaal-med-mexicansk-tema-1-1

Burrito bowl eller taco bowl – jeg ved faktisk ikke helt hvilket navn der bedst beskriver denne ret, men det er i hvert fald en form for salatskål med mexicansk tema. Jeg fik den til frokost i går, og det var egentlig slet ikke meningen at den skulle ende på bloggen, men opskriften var simpelthen for lækker til ikke at dele. Det er ikke ligefrem den smukkeste ret (slet ikke efter at alle ingredienserne er blevet blandet sammen – for sådan smager det nemlig bedst), men det er faktisk sådan min frokost og aftensmad ser ud. Min aftensmad består i hvert fald 9 ud af 10 gange af en blanding af rå og tilberedte grøntsager tilsat lidt avokado.

Opskrift på burrito bowl

Ingredienser til 1 skål:

Grønt til skålen

*sorte bønner havde nok været lidt med mexicansk, men kidneybønner fungerede helt fint

Guacamole

  • 1 avokado
  • 8 små cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • Et drys chiliflager
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  2. Skær squash, rødløg og rød peber i grove stykker. Squashen vendes med olivenolie, oregano, salt og peber, mens den røde peber vendes med olivenolie, paprika og chiliflager. Bag det hele i ovnen i ca. 25 minutter.
  3. Snit blomkålen fint i en minihakker eller foodprocessor og bland det med limesaften. Lad det stå og trække mens resten af retten bliver færdig.
  4. Lav guacamolen ved at blende ingredienserne sammen til en grov masse.
  5. Saml til sidst din burrito bowl med alle grøntsagerne, bønnerne, guacamolen og afslut med et drys chiliflager.

 

Det er virkelig lang tid siden jeg har fået mexicansk mad, men dét skal der godt nok laves om på. Mon ikke også det kan lade sig gøre at lave sine egne nachos eller tortillachips? Det bliver jeg simpelthen nødt til at prøve.

Lige nu sidder jeg faktisk i flyet på vej til Island, og jeg har en ambition om at jeg skal vlogge en masse fra turen. Forhåbentlig er der en god internetforbindelse på hotellet så jeg kan opdatere jer mens jeg er afsted.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.