Sprød chokogranola (sukkerfri, glutenfri og vegansk)

Sprød chokogranola (sukkerfri, glutenfri og vegansk)1 Sprød chokogranola (sukkerfri, glutenfri og vegansk)2 Sprød chokogranola (sukkerfri, glutenfri og vegansk)3

Som jeg skrev på Instagram, er det virkelig underligt at jeg ikke laver min egen granola når jeg nu er så glad for toppings. Jeg tror faktisk det kan tælles på én hånd hvor mange gange jeg selv har lavet granola. Jeg kan godt finde på at købe den færdiglavet, men den eneste jeg har lyst til at give penge for er chokoladegranolaen af mærket Kranola. Den koster desværre næsten 80 kroner for 500 gram, men er så også både økologisk, glutenfri, laktosefri og uden tilsat sukker. Ingredienserne er virkelig simple (solsikkekerner, kokosmel, cashewnødder, morbær, rosiner og kakaopulver) så den burde jo ikke være så svær at efterligne. Jeg har derfor ladet mig inspirere af Kranola og lavet mit bud på en chokogranola.

Ingredienser:

 • 50 g tahin
 • 10 udstenede dadler (de bløde fra papæsker)
 • 2 dl mandler (udblødte natten over*)
 • 2 dl boghvedekerner (udblødte natten over*)
 • 1 dl groft kokosmel
 • ½ dl kakaonibs
 • 40 g kakao
 • ½ tsk kanel
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 ½ dl vand

Sådan:

 1. Forvarm din ovn til 150 grader.
 2. Blend tahin, dadler, kakao, vanilje, kanel og vand til en ensartet masse (og prøv at modstå fristelsen til at spise hele baduljen efter du har smagt!).
 3. Hak mandlerne groft og kom dem i en skål sammen med kokosmel og kakaonips.
 4. Hæld chokolademassen over i skålen og bland det hele godt sammen til en klistret masse.
 5. Fordel granolaen jævnt ud over bageplade med bagepapir.
 6. Bag granolaen i ca. 45 minutter og vend rundt i den et par gange undervejs.
 7. Lad granolaen køle helt af og opbevar den i en lufttæt beholder.

Jeg har drysset granolaen og en smule bipollen over en blanding af kokosmælk og æblemos (viiiirkelig lækker kombi, siger det bare…), men glæder mig til at afprøve den oven på en smoothie bowl senere i dag!

*EN LILLE NOTE IFT. UDBLØDNING: Man kan sagtens undlade at sætte nødder og boghvede i blød, men jeg kan kun anbefale det. Det er nemlig med til at fjerne antinutrienterne hvilket 1) letter fordøjelsen, 2) gør optagelsen af de gode næringsstoffer nemmere og 3) giver en bedre smag. Mandlerne bevarer i øvrigt deres sprødhed og bliver altså ikke melede eller bløde af at ligge i vand natten over.

It’s actually weird that I don’t make my own granola on a regular basis when I love toppings so much… Yesterday, I made this crunchy version with a hint of chocolate inspired by Kranola, which is the one I always get.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Den ser virkelig lækker ud! Jeg laver altid min egen granola, men næste gang skal denne vist prøves i stedet for min sædvanlige banangranola! :-)

  • Tak! :-) Uhh, banangranola lyder ellers også virkelig lækkert. Det må jeg prøve næste gang.

  • Tusind tak, Anne :-D Det er simpelthen så nemt med tahin som giver en virkelig god smag, og så er det jo dejligt at kunne slippe for alt det klistrede sukkerstads og diverse e-numre :-)

 • Hej Christine,

  Det lyder bare vildt lækkert. Vil du mene man kan bruge fx rugkerner i stedet for boghvedekerner, eller har du andre forslag til alternativer?

  /Stine

  • Tusind tak! Som alternativ ville jeg nok bruge solsikkekerner eller hele hampefrø, men du kan jo bruge alle former for frø, nødder og kerner :-)