Quinoagrød med ingefær (…og et tip)

Quinoagrød med mandelmælk og ingefær christinebonde blog
Quinoagrød med mandelmælk og ingefær christinebonde blog

Der er bare et eller andet fantastisk ved at have rigtigt god tid om morgenen og lave ekstra god morgenmad. I hvert fald for mig. I aftes havde jeg sat nogle mandler i blød, og i morges gik jeg i gang med at lave min egen mandelmælk hvilket jeg ikke har gjort i evigheder. And what a shame! Jeg havde næsten glemt hvor lækkert det var! Jeg laver rigtigt mange smoothies for tiden, og de smager så skønt med mandelmælk i, men her til morgen skulle mælken bruges til et andet formål. Én af de mange ting som står på min sommerferie-to-do-liste  er at rydde op i mine køkkenskabe, og da jeg fandt en ensom rest quinoa, fik jeg med det samme lyst til at lave quinoagrød. Det sparker SÅ meget røv på havregrød – især hvis man tilbereder quinoaen rigtigt og tør bruge nogle lidt anderledes ingredienser.

Til én portion:

1 dl quinoa
3 dl mandelmælk (jeg bruger samme fremgangsmåde som med min hasselnøddemælk)
1 spsk chiafrø
1 spsk hørfrøolie
1 tsk frisk, fintrevet ingefær
Et lille nip salt

Start med at riste quinoaen ved svag varme i en tør gryde for at fjerne saponinindholdet der kan give en bitter smag (alternativt kan man skylle quinoaen grundigt). Tilføj derefter mandelmælk, chiafrø og salt. Lad grøden koge ind i 10-20 minutter alt efter hvor fast/cremet den skal være. Rør hørfrøolien og ingefæren i grøden når den er færdig. Jeg har toppet med morbær, kakaonibs, banan, bipollen og et drys kanel. Ingefæren giver virkelig en god, frisk kontrast til sødmen fra mandelmælken og frugten på toppen. Måske tænker du “Ingefær har sgu ikke noget at gøre i min morgengrød…”, men det er virkelig værd at prøve! Jeg elsker selv smagen af ingefær, men jeg vil vove at påstå at selv folk der ikke er såååå vilde med smagen kan holde det her ud og faktisk synes at det er lækkert med noget anderledes.

Jeg vil i øvrigt anbefale at købe quinoa i Kiwi. Jeg kan godt finde på at købe det i helsekostforretninger hvis jeg skal have rigtigt meget, eller hvis jeg er ude efter quinottoen (som bare er en blanding af hvid, sort og rød quinoa), men jeg nægter simpelthen at købe det i de store supermarkeder. Jeg var lige ved at gå i spåner da jeg så at Føtex tager 55 kr. for 350 g quinoa! No way. Ikke når jeg kan få det for ca. halvdelen af prisen i Kiwi hvor man i øvrigt kan få et kort der giver 10% på alt økologi. Win.

Translation: This morning, I had this quinoa porridge for breakfast. It’s made with almond milk, fresh ginger, chia seeds, flax seed oil and a tiny bit of salt. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • LÆKKERT Christine…! Den grød må jeg prøve SNART.. Jeg lavede jo havregrød om morgenen i min ferie og jeg syntes det smagte dejligt men det fjorde vidst ikke meget godt for min mave så det droppede jeg igen.. Men elsker quinoa så det må jeg prøve ;)

  • Gør det :-) Jeg har egentlig mest brugt quinoa til aftensmadsretter og salat, men det er virkelig lækkert som morgengrød. Jeg skal SÅ meget ha’ det igen i morgen!

 • Dejligt med inspiration til morgengrøden! Jeg elsker grød om morgenen!
  Jeg er “fan” af quinotto blandingen man kan købe i helsekost butikkerne, da der er alle 3 slags i og jeg er helt enig – no way jeg giver 50,- for en pose i Kvickly/føtex! ;-)

  • Det gør jeg virkelig også! Nok især fordi jeg kan få lov at gå amok med topping ;-)
   Jeg så lige at SuperBest havde en pose (350 g) til ca. 35 kr. hvilket også må siges at være en noget anderledes pris!

 • Præcis! Jeg er total uforstående over for, hvorfor Føtex, Irma, Superbest osv. kan tillade sig at tage over 50 kroner for Urtekrams Quinoa, når det er så meget billigere i Kiwi.

  Men lækker opskrift! Jeg eeelsker quinoagrød.. mmh

 • Sikke en god måde at få spist mere quinoa på! Jeg prøver selv på at bruge det mere, men det er ikke rigtig lykkedes endnu. Jeg har dog netop lavet denne grød, og den er rigtig lækker! Tak for opskriften :)