Opskrift: Vegansk risalamande med havtornsauce

opskrift-vegansk-risalamande-med-havtornsauce-3

opskrift-vegansk-risalamande-med-havtornsauce-1

opskrift-vegansk-risalamande-med-havtornsauce-2

Risalamande er oplagt som dessert juleaften. I hvert fald i min familie.

En anden oplagt grund til at lave risalamande er selvfølgelig hvis man har noget risengrød i overskud, hvilket jeg tror at mange oplever – måske endda op til flere gange – her i julen. Jeg er egentlig ikke den allerstørste risengrødsentusiast, og jeg bliver ikke ligefrem mere begejstret over sådan en kold omgang dagen-derpå-grød. Noget jeg til gengæld heller ikke er særligt begejstret for er at smide mad ud. Jeg har derfor været i gang med at eksperimentere med opskrifter som man kan lave ud fra en risengrødsrest. Vi starter med den oplagte; risalamande. For at spiffe den lidt op har jeg skiftet den traditionelle kirsebærsauce ud med havtornsauce.

Risalamande & havtornsauce

Ingredienser (til 4 personer):

Risalamande

*Jeg anbefaler den økologiske fra enten Irma eller Santa Maria, da der nærmest er garanti for at de deler sig i den tynde og den fede del.

Havtornsauce

Fremgangsmåde:

  1. Lav havtornsaucen ved at komme bærrene i en gryde sammen med kokossukker og en lille smule vand. Giv det et hurtigt opkog og lad det simre i et par minutter. Blend det til sidst sammen med de to bananer. Stil saucen på køl.
  2. Lav risalamanden ved at piske kokosfløden sammen med vaniljepulver og bland det bagefter sammen med risengrøden og mandlerne.
  3. Server grøden med havtornsauce så snart den er kølet ned.

Jeg må indrømme at jeg mildest talt var oppe at køre over den her dessert da jeg lavede den i går. Især havtornsaucen som (dog efter nogle små kiksere) endte med at blive fucking lækker! Bananen kan man i øvrigt slet ikke smage, men den giver lige den helt perfekte konsistens. Saucen er cremet og har en frisk og syrlig smag som er perfekt op mod sødmen og fedmen fra risalamanden.

Hold øje med bloggen når jeg snart vender tilbage med endnu et forslag til hvordan man kan bruge en kedelig rest af risengrød!

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • Altså opskriften som den står her fungerer som den skal :) De første forsøg gik bare ikke så godt fordi jeg havde for meget vand i gryden og ikke kunne få saucen til at tykne.