Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

Madfotografering er efterhånden blevet en ret stor del af mig. Sådan kan man faktisk godt sige det. Først og fremmest fylder det mere og mere rent professionelt da jeg arbejder med det næsten dagligt. Derudover er det noget der virkelig udfordrer og udvikler min kreativitet, og jeg elsker at nørde med det, teknisk såvel som æstetisk.

Da jeg var yngre var jeg ret kreativ, men det var som om jeg voksede lidt fra det i min teenagetid (desværre). De sidste mange år har jeg dog virkelig savnet at kunne udfolde mig kreativt med ét eller andet, og det er altså nu blevet madfotografi og -styling. Det kan ses på mange måder – fx den efterhånden store samling af fotobaggrunde som er begyndt at fylde godt i mit vad-ind-skab (et navn det har fået fordi det ikke heeelt er så fornemt som et walk-in-closet). Det kan dog også ses i mit fotobibliotek som simpelthen flyder over med madbilleder – også de knap så heldige som jeg af en eller anden grund vælger at gemme nogen af.

I dag vil jeg dele nogle af de billeder som – af gode grunde – ikke fik en plads i det endelige blogindlæg. Betragt dette indlæg som den der ekstra DVD-boks med fraklip, behind-the-scenes og kommentarspor 😉

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Jeg syntes der var noget både kikset og hyggeligt over den her chokoladeklat, for sådan ser det altså ofte ud når jeg i ikke-så-Mette-Blomsterberg-stil overtrækker noget med chokolade }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ For min skyld må det meget gerne se hjemmelavet og uperfekt ud, men mine fingre havde alligevel fedtet lidt for meget med chokoladen på mine veganske proteinbarer… Eller hvad? }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Det her billede fra da jeg skød mine grønne energibarer er faktisk et af mine yndlings, men det var alligevel som om at græskarmelet stjal lidt for meget af spotlyset }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Den bedste banankage – ja, det tillod jeg mig faktisk at kalde den – men det her var bare ikke det bedste billede }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Normalt er jeg ret vild med at bruge Nicklas’ makroobjektivet (et objektiv der kan komme meget tæt på og fange selv de mindste detaljer), men en forkert indstilling på kameraet gjorde at min nutellakage kom til at se meget grynet ud her }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Den her opstilling af min græskarfudge fik mig altså til at tænke lidt mere på legoklodser end en lækker snack… }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Det allerførste skud af min hjemmelavede Twix – direkte ud af køleskabet og bare placeret på en baggrund uden styling, regi eller noget som helst. Der er der nu også en charme over }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ På dette billede ser mine risengrødsboller totalt ubagte ud fordi jeg skar dem over inden de var kølet af #utålmodigmuch }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Der er bare ét eller andet ved noget der lige er blevet overtrukket med chokolade }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Af én eller anden grund havde jeg gang i en milliard baggrunde og fade/tallerkener da jeg tog billeder af mine græskarkugler, og de her skiferplader fungerede bare ikke }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Min intention var at lave en række billeder i allerbedste “step by step”-stil så man kunne se hvordan jeg byggede denne buddha bowl op, men som det ofte sker når jeg går i gang med at tage billeder, ændrede jeg kurs undervejs }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ En alt for høj ISO fik ikke ligefrem mine pizzabagels til at se appetitlige ud }

Madfotografering: 13 fraklip (uredigeret)

{ Billederne af min risengrødskage endte med at blive meget mere minimalistiske og rolige at se på end tilfældet her }

Jeg tænker at dette blot er det første af flere indlæg om madfotografering. Jeg har i hvert fald allerede flere i tankerne, men hvis der nu er ét eller andet som I synes kunne være interessant at læse om, må I meget gerne give lyd i kommentarfeltet 💚

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.