Opskrift: Sund chokoladekage med nutella og nøddebund

opskrift-sund-chokoladekage-med-nutella-og-noeddebund-1-2

opskrift-sund-chokoladekage-med-nutella-og-noeddebund-1-1

opskrift-sund-chokoladekage-med-nutella-og-noeddebund-1-4

Sund chokoladekage – ja, det vil jeg faktisk tillade mig at kalde den her. Den indeholder nemlig kun hele, simple ingredienser , og så smager den så godt at man ikke kan lade være med at smile når man spiser den. Jeg smilede i hvert fald ret meget over at 2 stykker af denne kage udgjorde min frokost i dag… I morgen kommer den dog til at udgøre desserten når nytårsaften skal fejres.

Se også: NYTÅRSKAGE – overdådig raw cake med 3 lag

Kagen er en videreudvikling af mine nutellakugler, som efter min mening blev så gode, at de fortjente at blive fremtryllet til en hel kage. Den fyldige smag af nutella er virkelig lækker, men for at den ikke bliver for dominerende, har jeg forsøgt at skabe lidt kontrast med noget der knaser og noget der smager friskt og syrligt.

Opskrift på sund chokoladekage med nutella og nøddebund

Ingredienser
til 12 små stykker

Bund

Nutellalag

Topping

  • Skallen fra 2 økologiske lime

Fremgangsmåde

  1. Rist alle hasselnødderne i ovnen i 10 minutter ved 200 grader og fjern derefter skallerne ved at gnide dem i et viskestykke.
  2. Lav bunden ved at blende ingredienserne sammen i en foodprocessor. Tryk massen sammen i en firkantet form beklædt med bagepapir og stil den i fryseren. Bunden skal kun lige være knap 1 cm. høj.
  3. Lav nutellalaget ved først at blende hasselnødderne helt fint i en blender. Hvis du har en kraftig blender bliver det næsten til hasselnøddesmør.
  4. Smelt chokoladen over vandbad sammen med kokosfløde.
  5. Bland hasselnødderne, chokoladen, kokosfløden og vaniljepulveret sammen i en skål og smør nutellalaget ud over bunden.
  6. Stil kagen på køl i ca. 1 time så den sætter sig (eller i fryseren i 20-30 minutter hvis du er utålmodig som mig).
  7. Pynt med revet limeskal inden servering.

Jeg kan faktisk ikke rigtigt vente med at sætte tænderne i endnu et stykke (eller to… eller tre…) i morgen! Hvad skal I have til dessert? Og hvad står menuen på?

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.