Alternative målsætninger i 2016

alternative-maalsaetninger-i-2016-1

Jeg har aldrig været specielt glad for hardcore planlægning og to do-lister, og det skyldes nok at jeg engang blev præsenteret for et bestemt udtryk som virkelig gjorde indtryk på mig og fik mig til at tænke over, hvor meget vi egentlig sætter i skema. Vi forsøger at skabe struktur så vi kan nå vores mål og udfolde os, men paradoksalt nok kan det faktisk være utroligt begrænsende. Over planning kills magic. Det er noget som giver rigtigt meget mening for mig og som jeg stadig lever efter. Med tiden har jeg dog fundet ud af at jeg fungerer godt med små daglige to do’s og at skrive mine drømme og ambitioner ned på et stykke papir. Det første er primært for min egen produktivitets skyld og sidstnævnte er lige så meget for at give plads til refleksion.

Mine målsætninger for 2016 er nok alternative i mere end én forstand. For det første ved jeg ikke engang om “målsætninger” er det rigtige ord at bruge. Jeg vil dog ikke kalde dem for nytårsforsæt. Egentlig er det nok mest ønsker eller drømme, for der er ikke lagt nogen decideret plan for hvordan jeg skal nå dem, og de lever ikke ligefrem op til SMART-modellen. Det specielle ved mine målsætninger er at jeg skrev dem ned den 31. december 2015 og ikke har kigget på dem siden. Jeg har ikke på noget tidspunkt taget dem frem for at sikre mig at jeg var på rette spor. Nu, et år senere, er det virkelig interessant at tage dem frem igen og kigge på om jeg, uden at have planlagt det, egentlig er kommet tættere på noget af det jeg ønskede mig.

Jeg tænkte at det kunne være sjovt at give jer et lille indblik i nogle af de ting jeg skrev ned dengang. For et år siden havde jeg bl.a. ambitioner om at:

prioritere mere yoga og alsidig bevægelseYoga har helt klart fyldt mere for mig i 2016 end det nogensinde har gjort før, og jeg har også brugt meget tid på at træne anderledes og ændre min tankegang i forhold til netop det. Uden at afsløre for meget har jeg i hvert fald banet vejen for, at det er noget som kommer til at definere mit arbejdsliv rigtigt meget i 2017,

fokusere på min karriere og finde min vej. I januar færdiggjorde jeg min bachelor i Nutrition and Health med et 12-tal, og dét var nok mit allerstørste (og allermest konkrete) mål for 2016. Kort sagt har jeg i dén grad brugt 2016 på at spore mig ind på, hvad jeg egentlig drømmer om, og det resulterede bl.a. også i et exit som har givet mig mulighed for at gå all in på det jeg virkelig vil. 2016 var også året hvor jeg oprettede egen virksomhed og tog en beslutning om at gå all in på bloggen for at se hvad det kan bringe.

bruge mobilen mindre. Denne målsætning var i virkeligheden tænkt som mere tid offline, og på dét punkt har jeg ikke ligefrem levet op til mine egne forventninger. I 2016 har jeg nemlig brugt både mobil og computer rigtigt meget i forbindelse med arbejde, og jeg kan mærke at jeg i det kommende år skal være endnu mere opmærksom på, at skærmtid ikke kommer til at fylde for meget.

jagte den der håndstandJeg kan tydeligt huske, at mit mål ikke var at mestre håndstanden inden 2016 var ovre, men egentlig bare at tage håndstandstræningen op igen og finde ud af, om jeg skulle få én til at lave et program til mig denne gang. Selvom det blev november før jeg for alvor fik gjort noget ved det, må jeg indrømme at jeg er virkelig glad for hvor meget der er sket. Efter jeg allierede mig med min coach, Niels Jørgensen, er jeg i hvert fald tættere på at mestre en fritstående håndstand end jeg nogensinde har været.

Jeg har en hel del planer for 2017, og jeg kommer nok også til at være mere struktureret omkring mange af dem, men jeg vil stadig holde fast i at der skal være plads til en lille smule magic ? Senere i dag vil jeg skrive dem alle sammen ned på et stykke papir, og så bliver det altså sjovt at tage det frem igen om et år og se hvor jeg endte.

Til sidst vil jeg ønske jer alle et rigtigt godt nytår og sige TAK fordi I følger med. Jeg håber at I bliver hængende i 2017 ?

 

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.