Jeg er optaget på kandidatuddannelsen men hvor er min begejstring?

JEG ER OPTAGET PÅ KANDIDATUDDANNELSEN, MEN HVOR ER MIN BEGEJSTRING?

Mit Facebook feed er pt. fyldt med statusopdateringer hvori folk deler deres glæde over at være optaget på et studie. Jeg har også selv gået og ventet på et svar fra Aalborg Universitet, og jeg blev da også mere og mere spændt i takt med at vi nærmede os den 15. juni – dagen hvor jeg ville få en afklaring og vide, om jeg fra 1. september skulle tilbage på skolebænken og, sandsynligvis for sidste gang, starte på en uddannelse. Svaret kom faktisk allerede i tirsdags, men det var med blandede følelser at jeg åbnede min mail og fandt ud af at jeg er kommet ind på kandidatuddannelsen i Integrated Food Studies.

Min første reaktion var lettelse. Ikke nogen “YES!”-følelse, men jeg tænkte heller ikke “Åh nej…”. En mellemting nok. Der er helt klart en tilfredsstillelse i at blive tilbudt en plads på netop det studie som var min førsteprioritet, og jeg er også virkelig taknemlig fordi jeg ved at der er mange som har fået afslag og virkelig må være skuffede. Samtidig tvinger det mig pludselig til at tage stilling til en hel masse som jeg slet ikke har styr på. Min ambivalens skyldes nok også i høj grad at der er sket rigtigt meget siden jeg overhovedet besluttede mig for at jeg ville læse videre efter min bachelor. Jeg frygter lidt at et fuldtidsstudie vil stjæle al min tid så jeg ikke kan fortsætte med at arbejde på de projekter (store som små) som jeg pt. har gang i og generelt nørde med alt det jeg elsker. Omvendt kan det være e jeg gennem studiet får bedre muligheder for netop det?

Læs også: Min bachelorberetning – færdiguddannet i Nutrition and Health med en 12’er (gange to!)

Det var allerede i løbet af det første år på Global Nutrition and Health-studiet at jeg for alvor begyndte at overveje hvilken kandidat jeg ville læse efterfølgende. Dengang var jeg ret overbevist om at jeg ville søge ind på Human Nutrition, på trods af at jeg godt vidste at mit studie ikke gav direkte adgang, og at jeg sandsynligvis skulle supplere med nogle fag for at få nok ECTS-point. Human Nutrition udbydes af Københavns Universitet, og jeg vidste derfor allerede dengang at jeg på et eller andet tidspunkt måtte flytte til København. Omkring januar sidste år begyndte jeg at tænke på, at det nok var smart at sætte gang i boligsøgningen, eftersom jeg havde hørt skrækhistorier om hvor svært det var at finde en lejlighed. Derudover tænkte jeg at jo før jeg kunne komme afsted jo bedre. For mig ville det være ideelt at bo i København i et stykke tid inden studiestart for at falde til, lære byen at kende, skabe et netværk osv. Long story short: Min kæreste og jeg flyttede til København i august 2015 og bor nu i den dejligste lejlighed med perfekt beliggenhed for os begge, og vi føler os stadig utroligt heldige og privilegerede over at have en base hvor vi kan bo så længe vi vil. Især fordi der lige nu er SÅ stor rift om lejligheder, kollegier og værelser efter at folk er kommet ind på diverse uddannelser og skal flytte til København.

Læs også: Tanker fra en Global Nutrition and Health-studerende

Hvorfor jeg skiftede mening og søgte ind på Integrated Food Studies frem for Human Nutrition er en anden (og meget lang) historie. Det korte af det lange er, at ud af alle de kandidatuddannelser der lige nu tilbydes i Danmark inden for mit felt, er Integrated Food Studies den jeg allerhelst vil ind på. Man må sige at det var heldigt, at jeg ikke pludselig fik lyst til at læse noget der kun fandtes i Jylland, for så havde hele flytteprojektet virket liiiidt meningsløst.

Så hvor er min begejstring?

Der er simpelthen sket så meget det sidste halvandet år, og især efter at jeg kom til København. Jeg gør mig som sagt så mange tanker om min fremtid, og selvom jeg forsøger at være struktureret, skrive mine tanker ned og tale med mine nærmeste om det, er jeg bare ikke nået frem til en afklaring endnu. Jeg ved ikke helt om en kandidat i Integrated Food Studies bringer mig tættere på det jeg virkelig drømmer om, og jeg har faktisk heller ikke accepteret pladsen endnu. Jeg er dog ret sikker på at jeg ender med at takke ja for jeg kan jo sagtens se alle de muligheder som den uddannelse kan give mig. Et par dage til at gå og summe over det er nok bare nødvendigt. Lige pludselig kommer alting bare tæt på.

Er der nogle af jer der også er kommet ind på studie eller som måske er nødt til at vælge plan B?

Two days ago, I got accepted to the Master’s degree in Integrated Food Studies but I’m a bit ambivalent about it even though this was my first priority when applying. 

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg gik direkte fra min bachelor til kandidaten og sidder nu og skriver speciale. Jeg læser human nutrition, hvilket også min 1. prioritet – men jeg var ligesom dig ikke heeelt sikker på om jeg havde lyst til at starte på en kandidat – følte lidt at jeg ville have godt af en pause. Men jeg tænkte at nu jeg var kommet ind kunne jeg jo lige så godt prøve det. Det er jeg vildt glad for i dag, især fordi KU strammede optagelsekrav og antal studerende. Jeg læste lige om den kandidat du er optaget på og den lyder jo vildt spændende. Jeg håber snart du finder ud af hvad du vil :)

  • Jeg tror egentlig ikke det er en pause jeg har brug for. Det er jo allerede et halvt år siden jeg afleverede min bachelor, så jeg har haft god tid til at få det lidt på afstand og prøvet noget andet end at være studerende :) Faktisk tror jeg, at hvis jeg vælger ikke at starte, er det et tegn på at jeg slet ikke vil læse videre på en kandidat. Men du har ret – man kan jo lige så godt prøve og se hvad der sker , for jeg synes jo også virkelig det lyder som en super fed uddannelse :)

 • Jeg ved godt at denne kommentar ikke omhandler den situation du står i, som indlægget jo handler om, men ville alligevel benytte mig lejligheden til at spørge :)

  Jeg kunne godt tænke mig at læse Global Nutrition and Health til næste år, og skal derfor bruge mit kommende år på at dygtiggøre mig til kvote 2. Derfor vil jeg høre, om du kan sige noget om hvad der er vigtigt at have opfyldt? Jeg har læst kravene inde på deres hjemmeside, men det er meget rart lige at få afstemt med en der rent faktisk har stået i situationen selv.
  Eksempelvis står der relevant erhvervserfaring skal være indenfor sundheds-, kost- eller pædagogiske område, hvilket jo er meget bredt.

  Jeg ved ikke om du kom ind på kvote 2, men i så fald, hvad skal der egentlig til? :)

  Jeg er sikker på at det hele nok skal falde i hak. Følg dit hjerte og din mavefornemmelse, om det er kandidat eller ej. Men som Laura siger, nu hvor du er kommet ind skader det ikke at prøve det af ;)

  • Hej Bine 😊 Jeg søgte ind via kvote 1, så jeg har faktisk ingen anelse om, hvad der kræves på kvote 2. Det ændrer sig højst sandsynligt også lidt fra gang til gang hvad de vægter – i hvert fald lige på dén uddannelse. Hvor vidt jeg vil anbefale at søge ind på den er en helt anden snak 😜
   Nu har jeg accepteret studiepladsen og er egentlig spændt på at starte, men jeg vil give mig selv den frihed at jeg kan springe fra når som helst hvis der dukker noget andet og mere spændende op 😄

   • Tak for svar alligevel :)

    Jeg har godt læst din holdning til uddannelsen. Er der en anden uddannelse du ville ønske du havde taget i stedet for?
    Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med sundhed holistisk set, og der er desværre ikke rigtigt nogle uddannelser indenfor det felt, som er gratis (ja vi har det hårdt i DK med gratis uddannelser ;)) Men tænkte at det kunne være et fint springbræt og give en masse god grundviden.

    Det lyder som en rigtigt god plan du har der. Så er der intet at miste! ;)

    • Hmm… Både og. GNH er rigtigt fin hvis man ved hvad man vil med den bagefter OG hvis man sørger for at udvide sin horisont imens man læser den.
     Og jeg er helt med på hvad du mener ift. gratis uddannelse i Danmark som måske ikke omfatter heeeelt det man vil vs. en betalt (og møghamrende dyr) uddannelse i udlandet som i højere grad kan lære én det man er interesseret i 😄 Det var netop derfor jeg var meget usikker på min kandidat, da jeg har haft såååå mange udenlandske uddannelser i tankerne.