Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas – og en uventet ingrediens

Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas2Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas3 Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas1

Det er ikke ligefrem opskrifter på brownies der mangler her på bloggen. Man kan allerede finde brownies lavet på sødkartoffel (her), peanutbutterbrownies (her), brownies med butter beans (her) og brownies i en vegansk udgave (her). I dag bliver listen udvidet med en opskrift på brownies som indeholder en ret så utraditionel ingrediens. Mon ikke I giver mig ret når I læser ingredienslisten…

Til 8 stykker:

  • 400 g blomkål
  • 130 g mørk chokolade (jeg brugte denne)
  • 15 udstendede dadler (de bløde fra papæsker)
  • 40 g kakao
  • 4 chiaæg/hørfrøæg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 store håndfulde nødder (jeg brugte pekannødder)
  • Et lille nip salt

Sådan:

  1. Smelt 80 g chokolade over vandbad.
  2. Blend blomkålen helt fint i en foodprocessor.
  3. Bland chokolade og blomkål med dadler, æg, kakao, vaniljepulver og salt og blend det sammen til en ensartet masse i foodprocessoren.
  4. Bræk nødderne og de resterende 50 g chokolade i store stykker og vend dem i dejen.
  5. Fordel dejen i en form (min var 15×25 cm) beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
  6. Kagen kan godt spises med det samme, men jeg vil helt klart anbefale at lade den køle helt af inden servering. Endnu bedre er at stille dem i køleskabet og nyde dem dagen efter. Det gør en kæmpe forskel og gør dem seriøst 10 gange lækrere.

Det findes altså. Blomkålsbrownies. Ikke ligefrem det mest flatterende navn til en kage, men om ikke andet et navn der vækker opsigt. Jeg blev i hvert fald meget nysgerrig da jeg bladrede gennem bogen “Sødt, sundere, syndigt” og faldt over en opskrift på netop blomkålsbrownies. Der er jo nærmest ikke grænser for hvad man kan komme i kager efterhånden – bønner, avokado, græskar, kikærter rødbede, sødkartoffel, you name it – men blomkål var jeg nok aldrig selv kommet på.

Da jeg gav et sneak peak på kagen på bloggens Facebook-side, må man sige at det udviklede sig til noget af en gætteleg. Efter at min søde veninde forgæves havde været meget aktiv med gæt, sendte jeg hende en besked med afsløringen, hvortil hun svarede “But why?” – et spørgsmål jeg egentlig godt kan forstå. Hvorfor dog putte blomkål i en brownie? Hendes næste kommentar var i øvrigt “Seriøst. Du er lidt for glad for grøntsager. Siger det bare.” og igen ramte hun plet. Som sagt var det pga. en anden opskrift på blomkålsbrownies at jeg fik lyst til at eksperimentere. Derudover er jeg en kæmpe grøntsagsnørd, og hvis jeg kan kamuflere dem i en kage, så gør jeg det. Disse brownies er fudgy i konsistensen med en tung, fyldig chokoladesmag, og blomkål er det sidste man tænker på når man spiser dem – medmindre det er fordi man tænker “Hvordan f… kan den kage indeholde blomkål?!”. Det er uden tvivl de bedste brownies jeg nogensinde har lavet.

 

Indlægget indeholder reklame-link.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Spændende opskrift. Den bliver jeg nødt til at afprøve!
    Umiddelbart kan jeg dog ikke se hvor meget kokosmælk der skal i? Det står ikke under ingredienslisten nemlig. :)

    • Ups, det var en smutter med kokosmælken :-)
      Fedt at du har mod på at give den et forsøg!

    • Ja, ikke? Man bliver da ret nysgerrig :-)
      Giv endelig lyd hvis du prøver det af. God weekend til dig også!

  • Det fungerer bare meget bedre, end man lige tror altså! Jeg blev også spurgt hvorfor – jeg tænker snarere, spørgsmålet burde være “hvorfor ikke?” ;)

    • Og det gør det bare! Den er jo genial til at give den der snaskede browniekonsistens som alle elsker :-)

  • Idag har jeg prøvet din opskrift på De bedste brownies, og det er vitterligt den bedste veganske og glutenfri jeg har smagt, saftig og lækker, mums :)

    Jeg vil gerne lave denne her med blomkål i vegansk udgave men 4 æg konverteret til hørfrøæg, vil vel svare til ca. 200 g. Vil det blive for meget og har du et forslag til hvordan jeg bedst gør?