Brownies på sødkartoffel

Sweet potato browniesSweet potato brownies

Jeg får lyst til at eksperimentere i køkkenet på de mest mærkelige tidspunkter. For eksempel en tirsdag aften kl. 21.30.

Det var egentlig meningen at jeg ville lave mine veganske brownies, eftersom jeg har lovet at medbringe dem til et event på fredag, men da jeg opdagede hashtagget #sweetpotatobrownies på Instagram blev planerne ændret… No more words needed.

Opskrift på brownies med sød kartoffel

Ingredienser
til ca. 9 stykker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skræl sødkartoflerne, skær dem i små stykker og kog dem indtil de er møre.
  3. Blend dem sammen med dadlerne og kokosolien i en foodprocessor til en ensartet masse.
  4. Bland de øvrige ingredienser sammen i en anden skål.
  5. Mix til sidst de to blandinger.
  6. Bag i ca. 20 minutter og lad dem køle af i minimum 10 minutter inden de skæres ud.
  7. Stil dem i køleskabet så de kan sætte sig og server dem kolde. De kan i øvrigt sagtens laves i en vegansk version ved at erstatte ægget med 2-3 spsk hørfrøslim.

…og bare rolig, de smager overhovedet ikke af kartoffel. Til gengæld har de en cremet chokoladesmag der siger spar to. Der findes simpelthen ikke et ord der beskriver smagen bedre end det engelske rich.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.